Coiculescu – de la puşcărie la spitalul închisorii Colibaşi

Dr. Radu Coiculescu a fost aşteptat în zadar ieri de rudele sale la procesul în care este judecat pentru fapte de corupţie întrucât a fost transferat la un spital din cadrul Ministerului de Justiţie. Vestea i-a surprins şi pe avocaţi, procesul având parte astfel de o nouă amânare, deşi la termenele anterioare inculpatul şi-a cam dat drumul la gură şi a spus lucruri care pot fi considerate incomode pentru unii.
 Medicul se afla arestat preventiv de circa o lună de zile la Penitenciarul Craiova, după ce, din luna martie, când a fost reţinut, a stat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, unde s-a plâns că are în celulă numai violatori şi pedofili. Fostul şef al Comisiei de Expertiză a Persoanelor cu Handicap menţiona la vremea respectivă că nu mai poate suporta situaţia respectivă şi lăsa să se înţeleagă inclusiv faptul că are probleme de sănătate, despre care nu a vorbit însă foarte tranşant. Ulterior el a fost mutat la Craiova, de unde a fost adus la termenul trecut pentru a fi confruntat cu denunţătoarea sa din Tismana, femeia spunând atunci că nu i-a dat lui niciodată bani în mână, ci femeii de serviciu de la spital, cea considerată ca fiind intermediarul şpăgilor.

 Are tahicardie

 Rudele lui Coiculescu au fost informate în sala de judecată despre faptul că acesta este internat la spitalul Colibaşi, numele unităţii sanitare nefiind rostit cu precizie. Conform acestora, medicul avea tahicardie, iar în perioada de arest preventiv de la Târgu Jiu nu a mai urmat tratamentul de acasă. Coiculescu a fost investigat medical după ce a fost transferat la Penitenciarul Craiova, iar, ulterior, medicii i-au prescris să urmeze un tratament în cadrul unui spital din cadrul Ministerului Justiţiei. Spitalul ales este cel situat în apropiere de Mioveni, medicul fiind, aşadar, ieri, la distanţă mare de sala de judecată. Tahicardia este o boală a inimii care este apare din cauza accelerării bătăilor inimii. La ce stres a fost pe capul doctorului în ultimele luni este clar că inima i-a luat-o razna. Problema este că şi la Colibaşi medicul unităţii a avut de-a face cu legea pentru că la începutul anului trecut a fost prins conducând băut la volan, probabil ca să-i mai crească tensiunea...

 Şi femeia de serviciu a lipsit

 Radu Coiculescu este acuzat de trei fapte de corupţie pe care, conform rechizitoriului procurorilor, le-ar fi comis în perioada în care era în fruntea Comisiei Judeţene de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Gorj. El este acuzat că a cerut bani sau bunuri pentru a elibera certificate cu diferite grade de handicap de la persoane care erau aveau deficienţe vizibile. Alături de Coiculescu mai sunt judecate în stare de libertate pentru luare şi dare de mită două membre din comisia de expertiză, dar şi femeia de serviciu de la spitalului judeţean Târgu Jiu, acuzată că intermedia şpăgile între medic şi diferite persoane. Iuliana Luca a lipsit ieri de la Tribunal, probabil din motive medicale, ea reuşind în primăvară să evite şi o arestare preventivă după ce i s-a făcut rău în cele 24 de ore în care a fost reţinută de Poliţie. Femeia nu şi-a recunoscut niciodată faptele de care a fost acuzată, la fel ca şi celelalte persoane trimise în judecată în acest dosar. Coiculescu a negat mereu acuzaţiile respective, menţionând că prin arestarea sa s-a urmărit doar eliberarea funcţiei de conducere.


Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: