Colegiul Medicilor din România a analizat spitalele din Gorj. Concluzii

Colegiului Medicilor din România a analizat situația spitalelor din Gorj, după ce managerul spitalului orășenesc Târgu Cărbunești a anunțat ca nu mai are bani nici măcar de salarii și că unitatea medicală ar putea ajunge la faliment.

Potrivit informațiilor furnizate de Digi 24, în urma verificărilor s-a constatat că sunt spitale in Gorj care au și cu 28% mai puţini pacienţi în primul trimestru al acestui an faţă aceeaşi perioadă a anului 2019. 

La spitalul din Târgu Cărbuneşti, sunt cu 28% mai puțini pacienți faţă de acum 5 ani. De la 3.025 în primele 3 luni ale lui 2019, la 2.178 în prezent. 

Și la spitalul din Târgu Jiu se tratează mai puțini bolnavi, cu 1.600 în minus față de 2019. Scăderi pe linie au toate spitalele din Gorj. 

Motivele acestei situații ar putea fi : scăderea populației, neîncrederea pacientilor de a merge la aceste spitale sau pur și simplu sunt trimiși direct la spitalele din centrele universitare sa își caute medic. 

Specialiștii sunt de părere că statul român trebuie sa se gândească serios la o reorganizare a sistemului de sanatate.

”Aceste spitale sunt instituții de ajutor social pentru angajați, ca să spunem direct și destul de dur, pentru că ele nu mai au bani să satisfacă actul medical. Daca tu ai peste 90% cheltuieli pentru personal, atunci menirea ta care este? Să susții angajații sau să tratezi pacienții? În această situație se află cam 30% din spitalele României, un procent foarte mare Trebuie să facem ceva. Nu merg pe ideea desființării, exclus. Trebuie cumva aceste spitale reconvertite, convertite în alte tipuri de unități sanitare policlinică, ambulatoriul de specialitate, centrul de permanență. Deci orice comunitate peste 3000 de oameni are nevoie de o astfel de unitate sanitară, unde să fie de gardă permanent cineva”, a transmis la Digi 24, Daniel Coriu, preşedintele CMR.

Vizualizări: 2,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: