Comercianţii de la Polovragi se mută la Dragoteşti. Începe bâlciul de la Bălălaia!

Petrecere mare se anunţă săptămâna aceasta în comuna gorjeană Dragoteşti. Autorităţile locale vor organiza şi anul acesta „bâlciul de la Bălălaia”. Cele mai multe manifestări vor fi joi şi vineri, însă comercianţii vor fi prezenţi în comună încă de la începutul acestei săptămâni.

Mulţi dintre agenţii economici care au participat la nedeia de la Polovragi îşi vor muta activitatea la bâlciul din Dragoteşti, târg cu tradiţie, ce se organizează de mai bine de un secol. În ultima vreme s-a extins, astfel că manifestarea va ţine mai toată săptămâna.

„Bâlciul de la Dragoteşti este cunoscut ca bâlciul de la Bălălaia, această denumire provenind de la un proprietar vecin cu moşia boierului Hirgot. Cele mai căutate mărfuri din acele timpuri erau costumele naţionale, cămăşile bărbăteşti şi femeieşti, vâlnice, oprege, veste, nădragi cu găitane, scoarţe, căciuli, cojoace, cazane de fabricat ţuica, căldări de aramă şi tot felul de vase aduse de vestiţi olari”, a declarat Vili Pasăre, primarul comunei Dragoteşti.

27 iulie va fi cea mai plină zi, asta pentru că atunci se va desfăşura Festivalul „Cântecul Văilor”, eveniment care anul acesta se află la cea de-a 48-a ediţie. De la ora 11:00, numeroşi artişti vor evolua pentru publicul prezent la manifestare. Este vorba de artiştii Ansamblului „Maria Lătăreţu” al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, dar şi ai formaţiei gazdă, de la Căminul Cultural Dragoteşti. Și-au mai anunţat participarea Ansamblul „Doina Jilţului”, Ansamblul de fluieraşi şi dansuri de la Negomir, cel de fluieraşi şi băciţe de la Stăneşti, Ansamblul de căluşari din Bălceşti - judeţul Vâlcea, precum şi Ansamblul Folcloric din Șimnicul de Sus, judeţul Dolj.

Fiecare participant va fi răsplătit de autorităţile locale cu diplome şi trofee. Autorităţile locale din Dragoteşti au făcut ca şi ziua de 26 iulie să fie una specială, invitând artişti îndrăgiţi să cânte pentru cetăţenii comunei. Este vorba de Roberta Crintea, Emil Badea, Eugenia Filip, Elisabeta Vasile şi Nicu Fîciu. Spectacolele vor începe la ora 19:30.

Vizualizări: 4,842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: