Conacul Olarilor din Baia de Fier, premiat la Gala "România ești TU"

Conacul Olarilor a fost premiat săptămâna aceasta la Gala "România ești TU", la Palatul Parlamentului.


”De-a lungul timpului ne-au trecut pragul mii de oameni, iar încrederea și mesajele lor ne-au convins că trebuie să ne asumăm și un rol de educare și promovare a semnelor de demult.
Astăzi, dormitoarele pensiunii sunt și lecții de identitate națională, puse cap la cap de ȘEZI.
Evoluția lumii este fantastică, ne bucurăm de beneficiile noului, dar suntem uluiți de frumusețea și semnificațiile semnelor vechi. Credem că simbolurile tradiționale trebuie să fie numitorul comun al tuturor generațiilor. Ne leagă, indiferent de vârstă, aceste simboluri scrijelite în lemn, cusute ori pictate. În mijlocul sutelor de oameni prezenți la eveniment au fost și membri ai familiei noastre, temelia pe care construim în fiecare zi. Mulțumim celor care au pășit în povestea noastră, ne bucurăm pentru cei care vin și ne pregătim pentru cei care ne vor descoperi”, transmit administratorii pensiunii.

Conacul Olarilor este o ”pensiune povestită” din Baia de Fier.


Specificul acesteia este de a reinterpreta simboluri tradiționale într-un mod autentic, păstrând astfel valori ale generațiilor trecute.

Mihai Olaru deține Conacul Olarilor, proiectul de suflet al antreprenorului gorjean.

Povestea conacului din Baia de Fier va fi cuprinsă în volumul al II-lea al cărții - „Îngeri pentru România”, autor Tatiana Tuță.

Galerie foto


Vizualizări: 854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: