Concurs anulat. Candidații au încercat să copieze cu telefonul mobil

Spitalul Județean reia un concurs după ce unul dintre candidați a contestat corectitudinea lui. În timpul examenului comisia a descoperit două telefoane mobile, dar a proba a continuat. În plus, nereguli au fost și cu subiectele, însă doar pentru că aceste aspecte au fost sesizate de un candidat, conducerea unității medicale a luat decizia de anula acest examen.


Concursul fusese organizat pentru ocuparea a 7 posturi vacante de asistent medical debutant. Nu mai puțin de 95 de persoane s-au înscris pentru acest concurs, dintre care doar 12 au și reușit să obțină un punctaj de trecere. Rezultatele nu au fost, însă, validate din cauza unei contestații depuse.
"Aspectele sesizate de candidata respectivă au fost legate de formularea subiectelor pentru proba scrisă, cât și despre faptul că, în timpul desfășurării probei, un candidat a fost depistat cu telefonul mobil asupra sa, telefon care a fost ridicat de comisia de concurs. După 20 minute, același candidat a fost surprins cu un alt telefon mobil asupra sa, comisia de concurs ridicându-l și pe acesta, fără a lua altă măsură - concursul fiind lăsat să continue.
Printr-o dispoziție a managerului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost constituită o comisie de verificare a aspectelor sesizate de candidată, aspecte care s-au confirmat.
Comisia a constatat că nu au fost respectate prevederile legale privind modul de formulare al subiectelor. De asemenea, a constatat că nu au fost respectate prevederile legale privind organizarea și desfășurarea acestei etape din concurs", a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Ca urmare a constatărilor comisiei de verificare, proba scrisă va fi reluată în data de 19 septembrie 2022.

Vizualizări: 2,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: