De ce trebuie să mergi două minute după ce mănânci

După o masă copioasă, majoritatea avem tendința de a ne odihni pentru câteva minute sau chiar de a dormi. Foarte puține persoane iau în calcul să se plimbe deși medicii recomandă chiar să facem acest lucru imediat după masă. 


Specialiștii din domeniul sănătății spun că o scurtă ieșire după ce am mâncat vine la pachet cu multe beneficii pentru sănătatea noastră. O scurtă plimbare după ce am mâncat ne poate ajuta organismul să gestioneze mai bine nivelul de zahăr pe care îl avem în sânge. Exercițiile fizice moderate pot să reducă, de asemenea, senzația de balonare, pot îmbunătăți somnul și pot stimula sănătatea inimii. Există, însă, păreri împărțite privind mersul pe jos după ce mănânci. Unele persoane susțin că un astfel de obicei poate conduce la probleme de digestie și dureri de stomac. Specialiștii spun că aceste cazuri nu sunt excluse, dacă nu se ține cont de intensitatea și momentul în care are loc plimbarea.

Oamenii de știință recomandă ca, după fiecare masă, consumatorii să se plimbe două minute. Potrivit unui studiu realizat în urmă cu doi ani, o mică ieșire la aer curat după ce am luat masa reduce senzația de balonare la persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil.

Mai mult decât atât, când mărim numărul de pași efectuați zilnic la 9.500, simptomele precum gazele și balonarea se reduc cu nu mai puțin de 50 de procente, potrivit HealthLine. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că mișcarea stimulează activitatea sistemului digestiv.

Mersul pe jos reglează și cantitatea de zahăr din sânge. După ce o persoană mănâncă, nivelul său de glicemie crește. Mai ales dacă au fost consumați mulți carbohidrați. Într-o astfel de situație, corpul unei persoane care nu are diabet va elibera insulină. Aceasta scade glicemia și ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control.

Nu în ultimul rând, o plimbare după masă poate să ajute la ameliorarea insomniei. Cercetări arată că plimbările după masă pot să fie la fel de eficiente precum medicamentele administrate persoanelor care au probleme cu somnul.

Vizualizări: 706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: