Consultații medicale gratuite la Bălești. Acțiunea, repetată lunar!

Localnicii comunei Băleşti, preocupaţi de starea lor de sănătate, au avut posibilitatea joi, 22 iunie, să-şi măsoare gratuit tensiunea şi glicemia. Astfel de acțiuni se vor desfășura în fiecare lună. 

Asistenții medicali comunitari din Bălești au amenajat un cort în fața primăriei, unde au acordat consultaţii medicale. Cele patru asistente medicale din cadrul Compartimentului Asistență Medicală Comunitară al Primăriei Bălești, dar și mediatorul sanitar au organizat o sesiune de informare a cetățenilor cu privire la sănătatea lor, dar și de prevenire a bolilor. „Astăzi (n.r. joi) avem o informare despre caniculă. Facem recomandări vârstnicilor, persoanelor cu risc crescut. Cu această ocazie oferim și un minim de servicii: tensiune, puls, greutate corporală și glicemie. A avut efect acțiunea noastră. Într-o oră cred că au fost mai bine de 20 de persoane”, a declarat Carmen Monica Homescu, asistent medical comunitar în cadrul Primăriei Bălești.

Cetățenii care s-au prezentat la cortul din fața primăriei, au apreciat inițiativa, mai ales că testele au fost realizate gratuit. „Este foarte bine pentru noi, bătrânii. Să dea Dumnezeu să mai facă astfel de acțiuni! Eu am probleme cu inima și voi ține cont de recomandările pe care mi le-au dat doamnele asistente”, a spus Elisabeta Negrea, localnică din satul Ceauru.

Asistenții medicali comunitari spun că în fiecare lună vor face astfel de acţiuni.

Galerie foto




Vizualizări: 6,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: