Reacția Ministerului Energiei după perchezițiile de la CE Oltenia

foto arhivă

Ministerul Energiei a anunțat că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. 

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, precizează că are ”zero toleranţă la orice faptă de corupţie”.

”Ministerul Energiei este intransigent faţă de orice activitate de corupţie. De aceea, Corpul de Control al Ministrului a fost trimis de fiecare dată când au fost făcute sesizări cu privire la posibile activităţi ilegale, iar atunci când acesta a constatat abateri de la legalitate, au fost dispuse măsuri de sesizare a Parchetului competent”, au transmis oficialii ministerului.

Parțial real. Ministerul Energiei a sprijinit și o procedură extrem de dubioasă de alegere a directorilor. Deși a trimis Corpul de Control, care a constatat un conflict pe achiziția firmei de recrutare a directorilor, ARC Consulting SRL, nu a făcut nimic pentru a opri procesul de selecție, dovedit deja că este extrem de dubios. 

Burduja a mai precizat că nu acceptă fapte de corupţie.

”Unul dintre principiile fundamentale după care mă ghidez este simplu: Zero toleranţă la orice faptă de corupţie. Ministerul Energiei stă la dispoziţia organelor de anchetă penală cu orice informaţie care poate ajuta ancheta şi poate stabili cu exactitate faptele şi vinovaţii”.

Vizualizări: 3,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: