Corpul de control al Prefectului: Timpul trece, leafa merge!

Opt controale într-un an! Doar asta au făcut în 2012 cei doi membri ai Corpului de Control al prefectului de Gorj. Controalele au fost dispuse şi efectuate în baza unor petiţii din partea cetăţenilor. După ce că nu prea au obiectul muncii, cei de la corpul de control au refuzat să comunice presei în ce a constat activitatea lor de anul trecut.

Conform unui raport întocmit chiar de corpul de control reiese faptul că, pe întreaga perioadă a anului 2012, au fost efectuate doar câteva controale de către acest organism subordonat direct prefectului. Este vorba de verificări făcute în special la primării precum Fărcășești, Berlești, Săcelu, Logrești, Drăguțești și la două instituții publice, Direcția Generală a Finanțelor Publice Gorj și Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Gorj. Toate aceste controale au fost finalizate prin note și rapoarte de control. Controalele au fost dispuse în baza unor petiții și la ordinul prefectului. Din corpul de control al Prefectului fac parte două persoane respectiv, Daniel Bivolaru și Ioan Miron Zegrean.

În încercarea noastră de a primi numărul exact al sesizărilor înaintate la Prefectura Gorj și a celor care vizau solicitarea expresă a corpului de control, funcționarii care fac parte din corpul de control al Prefectului au refuzat să ne ofere informațiile solicitate.

Competențe și atribuții

Conform regulamentului de funcționare, corpul de control are competența să constate orice încălcare a prevederilor actelor normative în vigoare, în cadrul aparatului de lucru al Instituției Prefectului, în serviciile publice deconcentrate ale ministerelor și a altor organe ale administrației publice centrale organizate la nivelul județului, în administrația locală, serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Județean și a consiliilor locale și în societățile comerciale cu capital de stat. Printre atribuțiile corpul de control trebuie să verifice și să soluționeze sesizările adresate prefectului, cu grad ridicat de dificultate și să verifice utilizarea alocațiilor și subvențiilor bugetare.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: