Cum să prepari rapid clătite americane

Pentru micul dejun puteţi prepara clătite pufoase și delicioase după o rețetă simplă și rapidă. Clătitele americane se prepară din ingrediente simple pe care le aveţi deja acasă.

Clătitele americane sunt ceva mai pufoase şi mai groase decât cele clasice româneşti. Se pot servi însă în acelaşi mod, cu gem, ciocolată sau miere.

Ingrediente:

    225 g făină cernută

    1 ou

    300 ml lapte

    1 plic praf de copt

    3 linguri zahăr

    1 plic zahăr vanilat

    1 vârf de cuțit scorțișoară

    1 lingură ulei

Mod de preparare: Punem toate ingredientele necesare într-un bol și mixăm bine, până la omogenizare. Făina și laptele le adăugăm în 2 tranșe, pentru a ușura omogenizarea.

Încingem o tigaie unsă cu ulei și prăjim clătitele până capătă o culoare frumoasă pe ambele părți.

Nu trebuie să umplem tigaia pentru că aceste clătite trebuie să fie ceva mai groase şi nu foarte mari. Se pot servi cu miere, cremă de alune, ciocolată topită, gem sau fructe proaspete, după gust.

Vizualizări: 834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: