Curtea a dat (cu stângul în dreptul), Curtea a luat

Timp de 4 zile, toată lumea s-a întrebat, total justificat ”ce dracului vrea Curtea Constituțională?”. Nimeni nu înțelesese bâjbâiala. Să se renumere populația într-o lună? Cum?! Și cum îi numeri pe ăia de-afară? A, păi pe ăia nu-i numărăm, că n-a zis Curtea, a zis să-i numărăm doar pe ăștia din țară. Așa a zis premierul. Ei, și acum să vedeți informație trăznet (zice Adevărul): CCR chiar a zis să fie înscriși și românii din străinătate pe listele electorale (din nou, cum era normal), dar ăia de la Monitorul Oficial pur și simplu au tăiat partea asta atunci când au publicat decizia. Monitorul Oficial al lui Ponta, vă amintiți.

Pe de altă parte, Curtea n-a zis să se renumere, ci a cerut listele actualizate anterior referendumului, cele în baza cărora acesta a fost organizat. Logic, nu? După referendum, Ministerul de Interne s-a răzgândit. Și, de unde înainte de organizarea acestuia, listele actualizate conțineau 18 milioane de votanți (a spus-o Rus cu gurița lui), ulterior au zis că ”nu-și pot asuma acel număr”. Același organism, atenție. În baza acestei răzgândeli, chestorul Manoloiu de la Evidența Populației tocmai este cercetat de Parchet pentru abuz în serviciu.

Curtea face astăzi (foarte târziu) precizări: într-adevăr, n-au zis să se renumere, presa a înțeles greșit, ci să li se dea lista gata numărată care le-a servit la referendum. Ponta, însă, parează halucinant: ”continuăm mini-referendumul pentru că așa a zis Curtea”. Nu. Curtea n-a zis așa, iar Ponta o știe foarte bine. Așa au zis doar slugile lui de la Monitorul Oficial. S-a ajuns prea departe. Când se modifică cu bună știință decizii ale Curții Constituționale, nimic nu mai e imposibil. La noi în redacție se fac pariuri în legătură cu când va fi asasinat Traian Băsescu. Vă băgați?

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: