De ce pisica ta te urmărește peste tot!

Ați observat probabil că atunci când ajungeți acasă pisica vă urmărește permanent. Poate fi posibil ca pisica să fie pur și simplu curioasă să vadă ce faci pentru că pisicile sunt animale curioase care adoră să exploreze totul din jurul lor.

Pisicile își pot petrece ore întregi observând tot ceea ce se întâmplă în jurul lor, iar urmărirea constantă poate fi doar o expresie a acestei curiozități înnăscute.

O altă explicație pentru comportamentul de a urmări oamenii este legată de instinctul de vânător al pisicii. Pisicile sunt prădători în natură și au obiceiul de a urmări mișcările și acțiunile altor creaturi. Acest comportament este moștenit din natura sălbatică a felinelor și, deși pisicile domesticite nu au nevoie să vâneze pentru hrană, ele totuși pot urmări oamenii din casă ca parte a instinctului lor de vânător.

O altă cauză posibilă pentru faptul că pisica ta te urmărește peste tot ar putea fi foamea. Pisicile sunt creaturi gurmande care pot fi obsedate de mâncare uneori. Dacă pisica ta a asociat sunetele pe care le faci (cum ar fi pasul tău) cu perioadele de hrănire sau cu momentul în care îi pregătești mâncarea, este posibil să te urmărească în speranța că vei ajunge la hrana ei.

Unele pisici manifestă un comportament de a urmări oamenii din casă pentru că îi consideră proprietatea lor. Pisicile pot dezvolta o atașare puternică față de stăpânii lor și pot simți nevoia să îi monitorizeze în permanență. Acest comportament poate fi o modalitate de a-și reafirma legătura cu tine și de a-și arăta afecțiunea și devotamentul față de persoana care le îngrijește.

Un alt motiv pentru care pisica ta te urmărește peste tot poate fi legat de sentimentul de siguranță. Pisicile sunt animale teritoriale și pot considera că se simt în siguranță atunci când sunt în preajma stăpânului lor. Așadar, urmărirea ta constantă ar putea fi doar o modalitate de a-și arăta dependența și de a crea un sentiment de securitate în preajma ta.

Galerie foto


Vizualizări: 2,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: