Decizie importantă a acționarilor CE Oltenia

Adunarea generală a acționarilor Complexului Energetic a decis să mandateze Directoratul companiei în vederea negocierii participațiilor pe care societatea le va avea în noile firme prin care va realiza investițiile în parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze.

Decizia luată de acționari este următoarea: “Aprobă împuternicirea Directoratului Societății Complexul Energetic Oltenia SA să negocieze participația pe care o va aporta societatea, în natură și în numerar, la înființarea SPVs/ societăți mixte cu investitori cu participație în numerar, în temeiul hotărârii AGEA nr. 12/01.07.2021, conform recomandărilor făcute de Serviciile Comisiei Europene în cadrul consultărilor asupra Planului de Restructurare al Societății Complexul Energetic Oltenia, notificat de România”.

Directoratul CE Oltenia este format din Daniel Burlan - președinte, Constantin Bălășoiu, Lăcrămioara Diaconu Pințea, Gigel Jianu și Ionuț Cosmin Mitrică - membri.

Pințea spunea la începutul lunii, într-un interviu pentru presa centrală, că societatea CE Oltenia nu va fi majoritată în toate societățile nou-înființate. “Vom avea ambele situații. Proiectele acestea totalizează 2.000 de MW instalați. Știm că la regenerabil, din 750 MW, disponibilitatea este de maxim 20%, pentru că asta e tehnologia pe fotovoltaic, dar dacă ne uităm la această capacitate de 2.000, am vrea să deținem majoritatea. Ceea ce nu înseamnă că vom fi majoritari la toate proiectele, vom fi majoritari la unele și minoritari la altele”, a spus Pințea.

Vizualizări: 3,594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: