Depozitul de sare din Bîlteni, zâzanie între localnici și drumari

Drumarii gorjeni au mutat depozitul de material antiderapant din Bîlteni câțiva metri mai departe după ce un localnic i-a dat în judecată. Omul îi acuză pe cei de la Drumurile Naționale că s-a ales cu livada distrusă din cauză că sarea depozitată în apropierea terenului său s-a inflitrat în sol și i s-au uscat toți pomii fructiferi. Instanța a obligat, în primă fază, drumarii să mute depozitul și să plătească daune. Decizia nu este definitivă, iar compania de drumuri a făcut deja apel.

Depozitul din Bîlteni a fost înființat în urmă cu mai bine de cinci decenii. De câțiva ani, sarea a început să afecteze terenurile din apropiere. Unul dintre vecinii districtului a dat în judecată Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu și, în primă fază, a avut câștig de cauză.

"Domnul respectiv a câștigat procesul, în primă instanță. Noi ne-am conformat. Am mutat depozitul mai departe de proprietatea sa. Este o decizie a instanței și nu o comentăm, dar nu este definitivă. Noi am făcut deja apel pentru că dumnealui solicită să îi dăm și despăgubiri în valoare de 5.000 de lei. Până acum, alți localnici nu s-au mai plâns de această problemă", a explicat Gabriel Bratu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

În Bîlteni, sunt însă mai mulți localnici care s-au plâns că sarea depozitată în vecinătatea lor le-a afectat terenurile. „De când sunt eu copil, este aici acest depozit de material antiderapant. Nu am prea avut ce să mai punem în grădină pentru că solul nu mai este fertil. A fost afectat de ploi, de sare. S-au uscat pomii și nu mai avem ce să facem”, a spus o femeie din Bîlteni.

„Am auzit de acest proces. Noi nu am mai dat în judecată, dar suntem și noi afectați pentru că locuim în apropiere. După fiecare ploaie și mai ales iarna, sarea este spălată și băltește pe terenurile noastre”, s-a plâns un alt localnic.  (A.A.)

Vizualizări: 993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: