Dilemă în dosarul Şolea: a fost mită sau cadou?

Dosarul în care fostul secretar al Primăriei Bumbeşti Jiu, Victor Şolea, este judecat pentru luare de mită, a avut ieri un nou termen de judecată. Denunţătoarea, care i-a mai făcut un dosar pentru mită în bani, a spus acum că i-a dat secretarului şpagă o hotă. În replică, Şolea spune că a fost vorba de un cadou.

O femeie din Bumbeşti Jiu a reuşit să îi facă nu mai puţin de două dosare penale fostului secretar al primăriei, Victor Şolea. Ambele pentru mită, fără de care denunţătoarea nu ar fi primit actele care să-i ateste dreptul de proprietate pe un teren. În mod normal, fiind vorba de aceleaşi părţi şi de aceeaşi acuzaţie, dosarele ar fi trebuit conexate. A fost doar o şmecherie a procurorului, nemulţumit că un singur dosar ar fi dus cel mai probabil la o condamnare cu suspendare.

Fostul secretar al Primăriei Bumbeşti-Jiu, Victor Şolea, s-a contrazis ieri la tribunal cu denunţătoarea sa. Femeia îl acuză că i-a dat o hotă din China pentru eliberarea unui titlu de proprietate. Şolea a spus că nu e mită, ci cadou. „Nu l-am cerut, nu l-am pretins, l-am primit acasă”, a explicat Şolea. „Nu am ajutat-o în nici un fel, chiar dacă am primit acest cadou”, a spus Şolea.

Denunţătoarea spune că hota este „foarte elegantă, a fost adusă din China şi costă cam 13 milioane de lei”. Femeia susţine că se bucură că Şolea, care i-ar fi făcut mai mult rău decât bine, nu mai lucrează în primărie şi susţine că o eventuală condamnare a acestuia nu o mai încălzeşte cu nimic.

Pentru prima faptă de luare de mită, când procurorii au şi organizat un flagrant în primărie, Şolea a fost condamnat la trei ani cu suspendare. „A fost o făcătură”, se apără Şolea. Acum, în al doilea dosar, Victor Şolea ar putea face acum între 3 şi 12 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de judecătorii de la Tribunalul Gorj, pentru luare de mită.

Vizualizări: 377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: