Disponiblizări în minerit şi energie de la 1 aprilie

Disponibilizările precedate de concediul de aşteptare programate iniţial pentru 1 Martie vor avea loc cel mai probabil pe 1 Aprilie. Nu este o păcăleală!  Afirmaţia a fost făcută de directorul SNLO, Daniel Burlan, care a spus că a fost finalizat actul normativ care reglementează concediul de aşteptare. Cu toate acestea, el va putea fi aplicat abia după ce ordonanţa va apărea în Monitorul Oficial.

Concediul de aşteptare este pe cale să-şi găsească un cadru legal de aplicare. Peste nouă sute de persoane din SNLO şi alte câteva sute din cele două complexuri vor fi trimise în concediu de aşteptare. Nebunia completării listelor şi scrierea preavizelor va începe spre sfârşitul lunii martie, iar angajaţii vor intra în preaviz pe 1 Aprilie.

 „Suntem pe drumul cel bun“

Directorul Daniel Burlan a explicat faptul că reglementarea regimului de aşteptare nerecunoscut de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj are loc prin preluarea unui capitol din ordonanţa 116.

Ieri  reprezentanţii Societăţii Naţionale a Lignitului Olteniaşi au Ministerului Economiei au găsit o formă finală a actului normativ de reglementare a concediului de aşteptare. Astfel că, după ce va trece de comisiile Ministerului Economiei, Ministerului Muncii şi cel al Finanţelor minerii trebuie să se pregătească de concediu. „Ieri am ajuns la o formă finală a actului normativ pentru Ordonanţa de Urgenţă. De mâine va trebui să primească avizele direcţiilor de specialitate din cadrul Ministerul de Economiei, urmând ca după aceea săptămâna viitoare să obţinem avizele de la Ministerul Muncii şi cel al Finanţelor. Suntem pe drumul cel bun, în sensul că toata lumea a conştientizat că acest concediu de aşteptare prin ce înseamnă el, nu necesită eforturi financiare ale statului sau modificări în bugetul de stat. Este doar un articol al Ordonanţei 116, care se transpune în această ordonanţă de urgenţă”, susţine Daniel Burlan, director general SNLO.

Vechea ordonanţă 116 ar putea fi prelungită

Odată cu elaborarea acestui act, directorul SNLO, Daniel Burlan are încredere că nu va mai apărea nicio problemă privind aplicarea concediului de aşteptare pentru angajaţii săi. „Părerea mea, nu mai este nicio piedică în aplicarea concediului de aşteptare”, mai spune Burlan.

„Dacă săptămâna viitoare luăm toate avizele de care avem nevoie cred că de la 1 Aprilie pot intra în preaviz“, a explicat Burlan.

Acesta a mai spus că vechea ordonanţă 116 ar putea fi prelungită. Ordonanţa prevedea printre altele 24 de luni ajutor de şomaj plus un venit de completare până la salariu mediu pe economie din bugetul Ministrului  Muncii.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: