Donaţie de cărucioare și biberoane

Mămicile internate pe secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu vor pleca la externare cu un cărucior, dar și cu biberoane. Organizația „Activ din Timișoara” a donat 20 de cărucioare sport pentru copii și 60 de recipiente cu biberoane de diferite modele. Aceste bunuri au fost donate asociației de compania DHS Baby din Deva, iar Nicu Rotaru, președintele organizație Activ, s-a gândit să ajute în primul rând județul din care provine, fiind originar din comuna Crasna. Valoarea unui set, cărucior și trei recipiente cu biberoane, este de 250 de lei. „Am considerat că Târgu Jiu este o prioritate pentru noi, mai ales că pentru câțiva membrii din organizație este și subiectiv aspectul, suntem și născuți în Gorj. Am ales secțiile de Neonatologie cu o intenție clară, fiind locul cel mai propice de împărțire a cărucioarelor și a recipientelor cu biberon”, a spus Nicu Rotaru, președintele Asociației Activ din Timișoara.  

Zece gorjence erau internate marți pe Secția Neonatologie. „Mămicile cu siguranță vor fi foarte încântate, pentru că avem mămici cu condiție socială precară și aceste donații sunt binevenite. Sunt mămici cu mulți copii, care nu aveau posibilitatea să cumpere un cărucior”, a declarat Paula Diaconu, asistent șef pe Secția Neonatologie a Spitalului Județean.

Acțiunea de distribuire a acestor donații a fost sprijinită și de doi voluntari: Anca Toma și Gabi Lican. Asociația Activ va distribui astfel de bunuri şi la Spitalul Orășenesc Novaci, cel mai probabil în luna octombrie.

Galerie foto



Vizualizări: 1,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: