Dosar penal pentru medicamentele din pădure

O echipă de control de la Garda de Mediu Gorj a mers vineri, 17 februarie, în pădurea de pe raza comunei Ciuperceni, acolo unde au fost găsite cu o zi înainte, aruncate, sute de kg de medicamente expirate. Scopul a fost igienizarea zonei. În paralel a fost deschis un dosar in rem.

 Comisarii de mediu au supravegheat acțiunea de igienizare a zonei, efectuată de persoanele desemnate de administrația locală. Medicamentele au fost identificate și ridicate de către organele de cercetare pentru a fi păstrate până la finalul anchetei. Cei de la Garda de Mediu spun că ancheta lor se oprește aici și va continua abia după ce omenii legii vor identifica farmacia de la care provin aceste produse farmaceutice. "După ce organele de Poliție vor cerceta cauza și vom afla cu siguranță societatea care a săvârșit această faptă, vom proceda automat la verificarea, în baza legislației noastre de mediu, a activității desfășurate de această societate și modul cum au ajuns aceste produse farmaceutice expirate într-un asemenea hal, într-o pădure", a explicat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Amenda pe care riscă să o primească făptuitorul este de 100 mii lei. Mai mult, dacă aceste medicamente se va dovedi că sunt deșeuri periculoase, comisarii de mediu pot înainta și o plângere penală.

Vizualizări: 2,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: