Două cutremure în Gorj. Oamenii au făcut noapte albă!

Județul Gorj a fost zguduit de alte două cutremure! Acestea s-au produs imediat după miezul nopții. Mulți dintre gorjeni, în special cei care locuiesc în zona în care a fost epicentrul, marturisesc faptul că mișcările pământului au fost resimțite destul de puternic.

Cele două cutremure s-au produs în zona Runcu din județul Gorj. Potrivit site-ului oficial al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismele au avut magnitudinea de 2,9 pe scara Richter, dar au fost și aplicații care au transmis magnitudini de 3 și 3,1 pe scara Richter.

"În ziua de 09.05.2023, 00:33:36 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ML 2.9, la adâncimea de 9.2 km.

Cutremurul s-a produs la 18km NV de Targu Jiu, 66km NE de Drobeta-Turnu Severin, 69km S de Hunedoara, 83km S de Deva, 96km E de Resita", a transmis INCDFP.

Doar trei minute mai târziu, în aceeași zonă, s-a produs cel de-al doilea seism. 

Și de această dată cutremurele i-au speriat pe cei care le-au simțit. 

"Ciudat cum se aud foarte tare dar se simt foarte puțin, insesizabil aproape. Aceeasi magnitudine și adancime ca altele care ne-ar fi zdruncinat puțin" 

"Și la Turcinesti am simțit două, ultimul s-a simțit rău"

"Le-am simțit și în Tg Jiu. Iar ne-au trezit din somn"

Vizualizări: 8,736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: