Două surori au frânt inimile băieţilor, cu naiul

Două surori din Târgu Jiu s-au îndrăgostit de nai de la o vârstă fragedă. Interpretând cântecele lui Gheorghe Zamfir şi-au făcut foarte mulţi admiratori în rândul tinerilor. Deşi naiul este folosit mai ales de către băieţi, fetele nu ar renunţa niciodată la acest instrument muzical care le-a adus foarte mult respect din partea colegilor.

Corina şi Georgiana Dragotoiu, în vârstă de 16 şi respectiv 18 ani, din Târgu Jiu cântă la nai de aproximativ 7 ani. Acest instrument muzical le-a adus foarte multe premii şi satisfacţii. Fetele s-au îndrăgostit de nai din cauza cântecelor lui Gheorghe Zamfir pe care le ascultă cu interes. În fiecare zi exersează melodiile acestuia timp de 30-40 de minute. „L-am cunoscut personal pe maestrul Gheorghe Zamfir şi m-a impresionat foarte mult atât prin muzica sa cât şi prin felul său de a fi. De aceea majoritatea melodiilor noastre le preluăm din repertoriul acestuia. L-am avut ca profesor pe Dumitru Pasăre care de altfel ne-a şi dăruit naiurile, de Ziua Copilului, în urmă cu mai mulţi ani”, a declarat Georgiana Dragotoiu. Pentru a reuşi să cânte la nai, fetele au fost nevoite să facă foarte mult sport. “Acest instrument muzical necesită forţa plămânului şi ca atare a fost nevoie să facem foarte mult sport şi efort fizic”, a mai precizat Georgiana.

A călcat pe urmele surorii sale

Corina Dragotoiu a călcat pe urmele surorii sale atât în muzică cât şi la şcoală. “Am optat pentru acelaşi liceu ca şi sora mea şi anume Colegiul Tehnic “Henri Coandă”, ambele urmând clase cu profilul Resurse Naturale şi Protecţia Mediului. De asemenea, am urmat cursurile Liceului de Muzică deoarece îmi plăcea ceea ce făcea sora mea. De multe ori, mergeam la spectacolele ei şi mă fascina să văd cum lumea o priveşte cu admiraţie. Acum cântăm amândouă la nai şi intenţionăm ca pe viitor să ne facem o formaţie şi să scoatem câteva CD-uri”, a declarat Corina Dragotoiu. De fiecare dată când urcă pe scenă la diferite concursuri judeţene şi naţionale fetele sunt prezentate ca “Surorile Dragotoiu”.

Şi-au făcut mai mulţi pretendenţi

Fetele spun că nu ar renunţa niciodată la nai deoarece cu ajutorul lui au reuşit să se impună mai uşor în faţa băieţilor. “Ne-am făcut mai mulţi pretendenţi, iar lumea ne priveşte cu mai multă admiraţie şi respect atunci când cântăm la un instrument folosit mai mult de către băieţi. Foarte mulţi ne privesc cu uimire, iar asta ne dă un aer de superioritate în faţa lor. În ultima perioadă, băieţii s-au cam săturat de fetele artificiale şi preferă fetele sensibile şi naturale”, a precizat Georgiana Dragotoiu. Cele două surori le sfătuiesc pe tinerele care iubesc acest instrument muzical să dea dovadă de răbdare, ambiţie şi tărie de caracter.

Vizualizări: 810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: