Drama unei familii de lângă Jiu: O să dormim în pod

Debitul mare al râului Jiu a făcut prăpăd în mai multe localități din Gorj și din Hunedoara. Unele gospodării au fost pur și simplu măturate de apele învolvurate. Oamenii și-au pierdut munca de-o viață, bunurile acestora fiind inundate. O femeie din Lupeni-Hunedoara a trecut prin clipe de coșmar, văzându-și propria casă cum se umple de apă.

Ziua de vineri poate fi considerată una neagră pentru mulți dintre locuitorii județelor Gorj și Hunedoara. Animale, terenuri, gospodării, autoturisme și alte bunuri au fost distruse de debitul uriaș al Jiului și al altor râuri.

O localnică din Lupeni a povestit clipele de groază prin care a trecut. Se afla la muncă, iar un telefon primit de la soțul său anunța faptul că gospodăria lor este inundată. În doar câteva minute, Jiul a ieșit din matcă, iar apa i-a intrat în casă. A strâns câteva haine, sperând că nivelul apei nu va crește mult. În 20 de minute, apa a ajuns la nivelul geamurilor, apoi totul s-a transformat într-un calvar.

”Am adunat câteva haine și le-am pus pe o canapea. Nu credeam ca nivelul apei o să crească așa repede și atât de mult. Am sărit pe geam pentru a ține ușa închisă, iar apa era până la brâu. Ne-am auto-evacuat singuri, dar au venit și autoritățiile. Ne-au întrebat dacă avem unde să dormim, le-am zis că nu este problemă. Toate gardurile dintre vecini sunt puse la pământ. În casă, apa a intrat și pe geam și pe ușă. Ne-a rotit în casă tot, o canapea plină cu haine, frigiderul era întors pe spate, efectiv totul, apa se învârtea în casă”, a declarat femeia pentru Antena 3.

După cele întâmplate, femeia spune că nu vor pleca din casă și că vor dormi în pod, chiar dacă pericolul nu a trecut.

”O luăm de la capăt, muncim. Nu avem ce să facem, încercăm. În această noapte o să dormim în podul casei și asta pentru că nu ne permitem să lăsăm casa nepăzită. În cazul în care o să fie pericol, o să vină ginerele meu să ne ia. Nu prea sunt locuri de muncă, sunt bunurile mele muncite”, a mai spus localnica.

Galerie foto




Vizualizări: 3,339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: