Dubele mascaţilor, luate cu asalt de elevi

Puţini sunt adulţii care vor să urce de bună voie într-o dubă a Poliţiei, însă când vine vorba de copii şi de ocazia rarisimă pentru aceştia de a vizita o astfel de maşină, înghesuiala este cuvântul de ordine. S-a întâmplat şi miercuri, când poliţiştii au „descins” la o şcoală din municipiul Târgu Jiu pentru a le permite celor mici să inspecteze maşinile de intervenţie. Au fost aduşi şi câini lup special dresaţi pentru diverse situaţii, totul făcând parte dintr-o caravană organizată cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

Max şi Rota sunt cei doi câini special antrenaţi atât pentru a descoperi pachete suspecte, mai ales pe cele în care se află ţigări, dar şi pentru a-i prinde pe infractorii care încearcă să fugă atunci când se întâlnesc cu agenţii. Câteva demonstraţii practice făcute în faţa elevilor de cei doi câini le-au adus acestora ropote de aplauze. Ce a urmat după aceea e mai greu de descris pentru că elevilor li s-a spus că au voie să urce, pe rând, în maşinile de intervenţie ale poliţiştilor.

Dubele s-au umplut până la refuz cu zeci de copii care cu greu s-au mai lăsat coborâţi din ele. Atât de mult le-a plăcut unora în maşinile de intervenţie că unii s-au hotărât pe loc să se facă poliţişti. „Mi-au plăcut sirenele cum se aud şi că am putut să îmi salut colegii prin staţia de pe maşină. Vreau să mă fac poliţistă pentru că e o meserie faină. Îmi place să prind hoţii, mai ales dacă ai şi pistoale e super-fain, tragi după ei”, a spus o elevă.

În privinţa băieţilor, aceştia au fost cuceriţi din prima de un pistol automat pe care au putut să îl ia în mână şi să îl învârtă aşa cum şi-au dorit de mai mult timp. „E o puşcă şmecheră rău. E un AK47, aşa ni s-a spus şi aşa ştiam şi noi. Doar în jocuri am mai văzut din astea, dar nu am pus mâna pe una niciodată până acum. Când tragi cu asta rupe tavanul”, a spus unul dintre elevii prezenţi în duba poliţiştilor.

Când a fost vorba să coboare pentru a merge la ore, copiii s-au lăsat cu greu înduplecaţi să revină în clase. Îşi mai doreau să stea pentru câteva clipe în maşinile poliţiştilor sau să se mai joace cu Max şi Rota. Au fost însă 600 de elevi doar la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” veniţi să vadă dotările IPJ Gorj, comisarul şef Gheorghe Zglobiu menţionând că astfel de activităţi vor fi organizate în permanenţă până duminică. Miercuri, agenţii au mai fost la Rovinari, Turceni şi Strâmba Jiu, iar duminică mult mai multe maşini vor fi expuse în zona centrală a municipiului Târgu Jiu, cel mai probabil atunci urmând să fie şi cea mai mare bătaie de cap pentru cei implicaţi în acţiunea respectivă.

Vizualizări: 703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: