După 11 ani, autoritățile se gândesc și la sinistrații din Câmpu Mare

Aproximativ 300 de familii care trăiesc în Câmpu Mare, localitatea Albeni, primesc o veste bună după mai bine de zece ani de așteptare. Autoritățile au început demersurile pentru ca sinistrații să aibă acte de proprietate și pe terenuri, nu doar pe casele primite de la Guvern când s-au mutat în zonă. Dacă legea îi va permite, primarul le promite localnicilor că le va da terenurile cu titlu gratuit.

Primarul comunei Albeni, Ionuț Stan, a explicat că a reușit, cu sprijinul deputatului Mihai Weber, să găsească o soluție pentru ca situația încâlcită a sinistraților din Câmpu Mare să aibă o rezolvare. „Am reușit până acum să inițiem proiectul de hotărâre de trecere din domeniul privat al ADS (n.r. Agenția Domeniilor Statului) în domeniul public al ADS. După ce va fi aprobată această hotărâre, vom lucra la un alt proiect de trecere din domeniul public al ADS în domeniul Primăriei Albeni”, ne-a spus primarul din Albeni.

„Dacă pot, le dau gratis terenurile!”

După ce terenurile vor ajunge în proprietatea Primăriei Albeni, cele 300 de familii de sinistrați din Albeni le vor putea cumpăra. „Oamenii îl vor putea cumpăra. Nu știu exact prețul. Dacă voi putea să le dau terenul cu un leu sau cu titlu gratuit, le voi da terenurile gratis”, a mai explicat Ionuț Stan.

Sute de familii s-au mutat în zonă după ce casele lor le-au fost înghițite de pământ. Au primit noi locuințe de la Guvern în urmă cu 11 ani, însă nu au acte de proprietate pe terenuri. „Am primit promisiuni în toate campaniile electorale. Mai avem de suferit câțiva ani”, susține o localnică din Albeni care s-a mutat în zona Câmpu Mare în urmă cu mai bine de zece ani.

Sinistrații trăiesc ca în lagăr, după cum chiar ei mărturisesc. Nu au apă curentă, în afara unei pompe realizate de Crucea Roșie, de unde vin și cară cu bidoanele. Nu au o biserică ori un cimitir în zonă, fiind nevoiți să-și îngroape morții la zeci de kilometri distanță, iar școala construită are lacătul pus. Sunt prea puțini copii ca să funcționeze.

Vizualizări: 5,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: