Energetician mort la serviciu. Colegul lui, rănit grav!

Un angajat al CE Oltenia de la Termocentrala Turceni şi-a pierdut joi viața în timp ce se afla la serviciu. Gheorghe Dragomir, în vârstă de 51 de ani, lucra la un motor şi a fost lovit mortal de scutul acestuia. Un alt coleg de-al său a fost rănit grav. Ion Bădescu s-a ales cu picioarele fracturate, motiv pentru care a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Fiind vorba de un accident de muncă mortal, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a demarat o anchetă.

Gheorghe Dragomir este din comuna Argetoaia, județul Dolj, și are o vechime în câmpul muncii de 30 de ani. Joi dimineață, angajatul CE Oltenia de la Termocentrala Turceni fost strivit de scutul unui motor electric în timp ce efectua manevre. Scutul respectiv are o greutate foarte mare, de sute de kg. CE Oltenia a relatat printr-un comunicat cum s-a petrecut nenorocirea. "În data de 23 februarie, în jurul orei 9:00, la SE Turceni, s-a produs un accident de muncă soldat cu decesul salariatului Dragomir Gheorghe, în vârstă de 51 de ani, lacatuș la Atelierul de Reparații Electrice și Instalații Speciale. În timp ce executa lucrări de demontare a scutului unui motor electric de 1250 kW, scutul a alunecat pe axul motorului, provocând decesul salariatului", a transmis conducerea CE Oltenia.

Gheorghe Dragomir era căsătorit și avea doi copii. Sindicaliștii de la Termocentrala Turceni au spus că vor ajuta familia îndurerată. "Gheorghe Dragomir are o fată la facultate, băiatul a terminat Liceul Energetic. Vom sprijini familia, este din sindicatul nostru. Încercăm să angajăm băiatul. Fiind vorba de accident de muncă, are prioritate", a declarat Eugen Iovan, lider sindical la Termocentrala Turceni. Și CE Oltenia a anunțat că va oferi sprijin familiei, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă la nivel de unitate.    

Alt salariat accidentat grav

Ion Bădescu, în vârstă de 44 de ani, tot lăcătuș, care participa la respectiva operațiune împreună cu Gheorghe Dragomir, a suferit fracturi la membrele inferioare, fiind transportat cu ambulanța unității la spital. Pentru că rănile erau destul de grave, a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale. "A rămas internat pacientul. Este cu fracturi la ambele membre inferioare a rămas internat pe Secția Ortopedie pentru a fi operat. Va fi operat la ambele picioare. Este conștient, este stabil", a explicat, joi, Mady Huzu, medic în cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) în cadrul Spitalului Județean din Târgu Jiu.

În acest caz, conducerea socității a anunțat că se va implica în demersurile necesare recuperării salariatului accidentat.

Anchetă

O echipă de doi inspectori ai ITM Gorj s-au deplsat joi la fața locului pentru a verifica în ce condiții s-a produs acest accident de muncă mortal, soldat și cu rănirea unui alt salariat. Ancheta va fi continuată de ITM Gorj urmând ca la finalizarea cercetărilor să întocmească un raport.  

Rămâne de văzut ce măsuri va lua managerul CE Oltenia, Sorin Boza, care declara la preluarea mandatului următoarele: "Niciodată în viața mea, oricâte întreprinderi, fabrici am condus, nu am avut niciun accident de muncă. Pentru mine securitatea muncii și partea de dezvoltare vor fi prioritatea numărul unu", a declarat Sorin Boza în luna noiembrie 2016.

Vizualizări: 3,396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: