Explicații la Târgu Jiu de la șeful Masoneriei!

După mai bine de un an de zile de la izbucnirea scandalului în care a fost implicat alături de fostul judecător Constituțional Toni Greblă și de finul acestuia, Ion Bârcină, șeful masonilor din România, generalul în rezervă Constantin Bartolomeu Săvoiu, vine miercuri la Târgu Jiu și, printre altele, susține și o conferință de presă pentru a explica inclusiv contextul în care a ajuns să fie târât în dosarul respectiv.

Săvoiu este Suveran Mare Comandor Mare Maestru al Marii Loji Naționale Române 1880, dar și președinte al Asociației Alianța Lege și Ordine (ALO), pe care, la un moment dat, o dorea transformată într-un nou partid politic. În plus, acesta are și cetățenia franceză, iar anul trecut a fost desemnat să preia conducerea mișcării masonice din Italia, după ce liderul acestei organizații a menționat o astfel de dorință în testamentul său.
Săvoiu are însă multiple conexiuni în lumea arabă și nu numai, lucru remarcat și de Toni Greblă, dar și de finul său, Ion Bârcină, după cum reiese din interceptările existente la dosarul în care fostul judecător constituțional a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Inițial, anchetatorii îl puseseră sub acuzare și pe șeful masonilor, acuzându-l că l-ar fi ajutat pe Bârcină să încalce embargoul impus Rusiei de Uniunea Europeană pentru produsele alimentare, dar, în cele din urmă, Săvoiu a „dispărut” din rechizitoriu, rămânând doar cu imaginea unui personaj extrem de influent și cu multiple cunoștințe în diverse domenii, așa cum spunea și Greblă către finul său într-o discuție telefonică interceptată de anchetatori.
„Să trăiţi, domnu’ prefect!... Ce faci tu?... Nici eu nu mai ştiu. Am venit de la, din Turcia aseară şi acum plec la Alba Iulia… Aha, da… Da… Şi când vii de acolo? … Păi Săvoiu, Săvoiu, vă povestesc eu cum e cu Săvoiu. Săvoiu e un pic dus de-acasă… Asta ţi-am spus de la început. El e bun numai pe relaţii. Atât!...Da. Da. Nu, e dus de-acasă. Acum că… are un prieten de la Braşov care are o instalaţie. Numai asta spune. Da’ e bun acolo. E bine să ştii de el, să-l foloseşti aşa cum vrei tu, nu cum vrea el… Da, ţi-am spus că e bun pentru relaţii, nu pentru altceva”, se arată în dosarul trimis de DNA la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vizualizări: 739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: