Expoziţie pentru îmbunătăţirea fondului de carte din Penitenciar

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” a găzduit ieri expoziţia de tablouri şi lucrări realizate de doi deţinuţi de la Penitenciarul Târgu Jiu. Tot ieri, biblioteca penitenciarului a fost îmbogăţită cu sute de volume. Preţul lucrărilor expuse a pornit de la 5 lei însă, au fost lucrări care costau şi 35 de lei.

Cei doi au expus aproape 60 dintre cele mai bune lucrări făcute pe perioada detenţiei. Scopul acestei expoziţii a fost acela de strângere de fonduri pentru modernizarea şi dotarea bibliotecii penitenciarului. „Până acum am realizat peste 70 de lucrări, pictură şi portrete făcute din paie. Aici nu le-am putut expune pe toate pentru că o parte din ele sunt cu tentă politică. E o muncă migăloasă, niciun tablou nu este uşor de făcut”, afirmă unul dintre cei care şi-au expus lucrările.  O dată cu eliberarea din detenţie aceştia speră că vor face o afacere din talentul lor. „Mai am doar două săptămâni şi o să mă eliberez.  Sper să găsesc un sponsor care să mă ajute să-mi vând lucrările. Nu cred că voi face mulţi bani dar poate o să reuşesc să trăiesc”, afirmă unul dintre cei doi deţinuţi.

Cărţi pentru deţinuţi

Tot ieri, biblioteca penitenciarului Târgu Jiu a beneficiat de o importantă donaţie în carte făcută de instituţiile de cultură din Gorj şi nu numai. Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” a donat cele mai multe cărţi, în număr de peste 200. „ Sper ca prin acest dar să-i ajutăm să le treacă timpul mult mai repede şi mai uşor. Sunt cărţi din toate domeniile. Cărţi care sunt uşoare de citit dar le-am dăruit şi cărţi care-i vor îndemna la meditaţie şi gândire. O parte din volumele dăruite sunt noi publicate, care sunt la prima lectură dar sunt şi volume pe care noi le aveam în mai multe exemplare şi pe care am considerat că ar fi bine să le dăruim lor”, a declarat Alexandra Andrei, directoarea Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: