Fiu de sindicalist, trimis după gratii

Fiul liderului de sindicat Adrian Marciuc, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost condamnat definitiv pentru trafic de droguri. Marciuc Robert Cristian, zis Mati, este singurul gorjean din dosar care a primit o pedeapsă privativă de libertate.

Tânărul de 23 de ani nu a dus o viață liniștită nici în Motru, fiind implicat în câteva scandaluri de răsunet. Din student la Timișoara, Marciuc a ajuns rapid dealer de droguri pentru colegii săi.

Grupul a fost destructurat în primăvara anului 2018. Rețeaua era bine închegată, pe mai multe paliere, cel al furnizorilor, dealerilor mari și al dealerilor stradali. Tinerii comercializau cannabis și ecstasy cu precădere în Complexul Studențesc Timișoara.

Inițial, Marciuc jr. a fost condamnat la mai bine de șase ani de închisoare. Zilele trecute, Curtea de Apel Timișoara i-a redus pedeapsa la jumătate. Tânărul a fost condamnat la 1 an și 6 luni închisoare pentru aderare la un grup infracțional organizat și 2 ani și 8 luni închisoare pentru trafic de droguri de risc și mare risc (5 acte materiale).

În total, tânărul din Motru va trebui să ispășească 3 ani și 2 luni de închisoare, în regim de detenție. „În baza art.72 C.p., deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reținerii, a arestului preventiv și a arestului la domiciliu din data de 16.05.2018, la 09.08.2018”, a decis instanța.

Robert Marciuc a cerut instanței să-i fie aplicată o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere, spunând că la momentul comiterii faptelor avea doar 19 ani și nu a conștientizat gravitatea faptelor. Instanța nu a fost însă de acord.

Alți cinci tineri din Târgu Jiu și Motru au primit pedepse cu suspendare. Sentința a fost pronunțată pe data de 3 septembrie.

Vizualizări: 16,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: