„Flacăra Centenarului” arde la Bălăneşti

Primarul Ovidiu Pungan de la Bălăneşti a fost la Iaşi, săptămâna trecută, de unde a adus Flacăra Centenară a Marii Uniri. Flacăra a fost depusă la primărie, iar de aici va fi dusă mai departe şi în alte localităţi ale Gorjului.  

Primarul comunei Bălăneşti a mers joi, 10 mai, la Ruginoasa, judeţul Iaşi, la un eveniment organizat de Asociaţia Comunelor din România (ACoR),  Evenimentul s-a intitulat „Flacăra Centenară a Marii Uniri”, la care au participat peste 30 de comune din toate judeţele ţării.

Primăria comunei Bălăneşti, prin primar Ovidiu Pungan, a reprezentat judeţul Gorj, primind de la oficialităţile locale şi organizatorice candela cu „Flacăra Centenară”, care a fost depusă la sediul Primăriei Bălăneşti. „Am fost desemnat de către preşedintele Asociaţiei Comunelor de la Gorj, domnul primar Cârstea de la Hurezani. Dumnealui nu a putut să meargă, m-a delegat pe mine pentru a aduce această flacără a Centenarului Unirii. Am fost în judeţul Iaşi, în comuna Ruginoasa, unde am descoperit o adevărată cultură. Moldovenii chiar sunt patrioţi, chiar simt această unire. Am fost profund emoţionat de această deplasare, am vizitat şi castelul marelui domnitor Ioan Cuza şi o biserică. Am rămas impresionat de frumuseţea acelui castel şi a zonei”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălăneşti.

„Flacăra Unirii” va rămâne la Primăria Bălăneşti până la sfârşitul anului. „Vreau să facem o acţiune ca de Ziua Unirii, la 1 Decembrie, fiecare primărie să vină să ridice flacăra de la Primăria comunei Bălăneşti”, a explicat primarul comunei Bălăneşti.

În comuna Bălăneşti sunt două monumente ale eroilor căzuţi la datorie, la şcoala din satul Glodeni şi la cea din satul Bălăneşti. Pentru că joi, 17 mai, este Ziua Eroilor, autorităţile locale vor depune coroane de flori, preoţii vor susţine slujbe de pomenire, iar copiii din localitate vor susţine momente artistice.

Vizualizări: 1,696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: