Gheorghiţa Eftenoiu este preşedinta BEJ Gorj

Magistratul Gheorghiţa Eftenoiu este cea care se va ocupa de buna organizare a alegerilor prezidenţiale din 22 noiembrie. Adjuncţii săi vor fi judecătorii Mihai Pistol şi Radu Gheorghe, ultimul fiind pentru prima dată când va participa la organizarea unui proces electoral la nivel de judeţ. Pistol, în schimb, are experienţă suficientă în domeniu, el având şi o relaţie bună cu jurnaliştii la ultimele alegeri în care a fost preşedinte al Biroului Electoral.

Tragerea la sorţi a membrilor Biroului Electoral Judeţean a avut loc ieri dimineaţă la Tribunalul Gorj, acolo unde Prefectura şi partidele politice nu au avut reprezentanţi, situaţia fiind una fără precedent. De regulă partidele nu se înghesuiau să îşi trimită oameni la astfel de trageri la sorţi, dar un astfel de absenteism nu a mai fost întâlnit până acum. Preşedintele Tribunalului, Florin Encescu, s-a declarat uimit de faptul că nu a venit nimeni la tragerea la sorţi, eveniment la care a participat, din partea presei, un singur jurnalist. „Nu a venit nimeni. Dumneavoastră şi atât, după cum se poate vedea. În rest, am fost noi între noi, magistraţii. Cei de la Prefectură ne-au sunat şi s-au interesat de tragere, dar nu au venit", a menţionat Encescu.

Următoarea etapă în organizarea alegerilor prezidenţiale o reprezintă înscrierea juriştilor din judeţ într-o bază de date la Prefectura Gorj pentru a fi traşi ulterior la sorţi în fruntea birourilor electorale din secţiile de votare. La nivel de judeţ sunt constituite aproape 400 de secţii de votare, numărul persoanelor care vor trebui să fie preşedinţi şi vicepreşedinţi fiind dublu.

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: