Gigantul hoț roșu și pigmeii hoți multicolori

Mă uit prin oraș, în campania asta, și mă întreb dacă sunt singurul scandalizat. Anonimi complet, candidând din partea unor partide la fel de anonime. Oameni fără treabă acasă (presupun) cărora le place să le apară mutra (deseori nici aia foarte strălucită) pe afișe mari și colorate. Ce calcule și-or face candidații care știu că nu au nici o șansă? Ce justificare au pentru purtarea asta prostească și, foarte probabil, umilitoare? De unde or avea atâția bani de spart pe vise umede de adolescent rupt de realitate? Cine dracu i-o ajuta în efortul lor de a nu realiza imposibilul nici în acest an? Ce îi împinge către această purtare de loseri internaționali? Cine îi încurajează? Ce vor? Dar, mai ales, cine sunt? Cine sunteți voi, candidați PMP, ALDE, PSR, PRU, PV, PR. De fapt, voi ăștia de la PNL cine dracu sunteți?

Răspuns corect: nimeni. Nimeni sunt și nimeni vor fi, pentru că, în caz că nu primim vreo veste bună și aproape nesperată de la Curtea Constituțională, alegerile într-un singur tur înseamnă pesedizarea țării, într-un an 2016 în care puțini mai credeau posibil ca hoții roșii să ne pună din nou piciorul pe grumaz.  Cum este posibil? Din lipsă de opoziție.

Partidele de dreapta sunt, cu toatele, o rușine nu doar pentru politica românească, ci pentru toată țara. Ți-e și jenă să amintești vreunul sau vreun candidat al lor, începând cu proștii grămadă din PNL, despre care am mai vorbit aici. Niște purici tot mai mici și insignifianți care, în goana lor nesătulă după putere și prosperitate personală (că doar de aia suntem de dreapta, dă-ne dracu, ca să fim toți șefi și bogați!), își bagă genitalele în țara asta și ne lasă pe mâna bandiților cei mari și cei mai bine organizați.

Să vă fie rușine, puricilor! Și fie să nu câștigați nici măcar o primărie, nicăieri în țară! Așa meritați. Așa merităm cu toții, de fapt. 100% primari PSD și măcar vreo 80% parlamentari, din toamnă, doar așa, să vadă o lume întreagă ce bine ne tratăm noi partidul plin de penali și de șmecheri. Le mai dăm puterea vreo 50 de ani, dă-i încolo de simpatici, că ia uite ce bine ne merge după 25 de ani de PSD. Și când ne-o fi mai bine tot așa să ne fie!

Vizualizări: 573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: