Gigi Trifoi, desemnat să reorganizeze Garda Financiară

Gigi Trifoi este  noul șef al Gărzii Financiare Gorj. Fostul comisar-șef, Ion Pupăzan, a fost promovat într-o funcție de control la Direcția Finanțelor Publice Gorj. Trifoi are un mandat pe șase luni, timp în care instituția ar putea fi reorganizată, ca urmare a regionalizării.

Garda Financiară are un nou şef, în persoana lui Gigi Trifoi, fost director al Administrației Finanțelor Publice Târgu Jiu. Acesta a primit numirea prin ordin al președintelui ANAF, Sorin Blejnar, pe date de 8 decembrie. Gigi Trifoi a mai lucrat ca și comisar în cadrul Gărzii Financiare timp de 15 ani, până în anul 2005, când a preluat conducerea Serviciului de Investigații Fiscale din cadrul Direcției Finanțelor Publice Gorj. Trifoi l-a înlocuit pe Ion Pupăzan, care a fost promovat într-o funcție de control. ”Motivul este simplu. Domnul Ion Pupăzan a fost promovat în cadrul Direcției de Finanțe, în cadrul Serviciului de Control, iar eu am fost solicitat de către conducerea Gărzii Financiare București să preiau secția Gorj, având în vederea că am mai lucrat 15 ani în cadrul acestei instituții”, spune Gigi Trifoi. Trifoi va rămâne comisar-şef timp de şase luni, perioadă în care instituţia ar putea fi reorganizată. ”Despre concurs nu putem vorbi pentru că eu sunt detașat ca funcționar public pe o perioadă de șase luni și vedem ce se va întâmpla în 2012 privind reorganizarea și regionalizarea”, mai menționează noul șef al Gărzii Financiare Gorj. Adjunctul său va fi Traian Iana, care a condus în trecut Garda Financiară. Locțiitorul lui Gigi Trifoi la Administrația Finanțelor Publice Târgu Jiu va fi Aurelia Dădălău, directorul Trezoreriei Târgu Jiu. Urmează ca în această săptămână directorul executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice Gorj, Ion Cupă, să propună pe cineva în funcția de șef al Administrației Finanțelor Publice a municipiului Târgu Jiu.

CONTROL

Și pentru că este luna decembrie, Garda Financiară Gorj, sub conducerea noului șef Gogi Trifoi, se va axa pe verificarea agenților economici care comercializează produse din carne, petarde, artificii și brazi.

Vizualizări: 767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: