Primăria Glogova, executată silit pentru un drum de 50 de miliarde

Primăria Glogova a modernizat trei kilometri de drum cu 50 de miliarde de lei vechi. Miliardele plătite de administraţia locală reprezintă de fapt penalităţi. Drumul a costă doar 18 miliarde, dar primăria i-a dat constructorului doar nouă miliarde. Totul a început în 2007. Constructorul nu şi-a mai primit banii, iar contractul l-a ajutat să ia penalităţi de 0,1 la sută pe zi pentru cele nouă miliarde neplătite.

Primăria Glogova are de plătit penalităţi de 32 de miliarde firmei. pentru 2,8 kilometri de drum. Primarul se află într-o mare problemă, dat fiind că firma a cerut executarea silită a primăriei.  „Până la această oră penalităţile au crescut deoarece în contract a fost pus 0,1 la sută pe zi de întârziere. Penalităţile au ajuns la 50 de miliarde, dar nu se vor plăti pentru că suntem în litigiu“, a explicat primarul Ion Şalapa.

Contractul de modernizare a drumului care leagă două sate din Glogova a fost licitat în 2007 la valoarea de 18 miliarde de lei. Primăria nu a plătit lucrarea la timp, iar suma aproape s-a triplat. Banii pentru lucrările efectuate trebuiau să vină de la Guvern. Au venit doar jumătate, astfel că din valoarea totală de 18 miliarde de lei s-au achitat doar 9 miliarde. Situaţia este destul de gravă pentru primarul democrat liberal. „S-au efectuat lucrările şi după ce s-a terminat s-a plătit suma de 9 miliarde cât a fost pe hotărâre de guvern cu promisiunea că în continuare se va finanţa de la guvern dar promisiunea nu a mai fost onorată“, a mai spus primarul Şalapa.  

Fără soluţii

Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL, a declarat că s-a pus în discuţie la partid situaţia de la Glogova. „Partidul a făcut demersuri să-l ajute, prin parlamentarii noştri. Dacă am fi avut bani la partid o-am fi dat, dar nu e chiar aşa“.

Nici parlamentarul din colegiu, Dan Ilie Morega, nu are prea multe soluţii. Şalapa se numără printre primarii care nu i-au cerut sprijinul, aşa cum au făcut alţi primari. „Pe ce componentă a făcut această finanţare, de la ce minister. Nu mi-a spus. Trebuia să vină să mergem împreună la echipa care coordonează finanţările pe ordonanţa 7, dar nu a făcut acest lucru“, a spus Morega. Constructorul a cerut executarea conturilor primăriei, iar din această cauză mai mulţi angajaţi ai primăriei nu şi-au încasat banii pe salarii.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: