Gospodării inundate în comuna premierului Ponta

Comuna premierului Victor Ponta a fost afectată de ploile căzute în ultima perioadă. Mai multe gospodării din satul Sohodol din Baia de Fier au fost inundate. Localnicii au stat toată noaptea cu frica-n sân ca nu cumva nivelul apelor să crească şi să le intre în casă. Oamenii au luat din faţa apelor animalele şi păsările, însă culturile agricole au fost compromise. Interesant este că primarul din comună, Constantin Mihuţescu, susţine că nu au fost inundaţii în localitate şi că acestea sunt „informaţii eronate“.

Întâmplare sau nu, chiar în comuna de pe buletinul premierului Victor Ponta, şanţurile nu au mai făcut faţă şi mai multe gospodării din satul Sohodol au fost inundate. „Noi avem probleme de mult aici, dar niciodată nu s-a rezolvat nimic. Tot timpul când plouă mai puternic, apa ne inundă gospodăriile. Autorităţile vin şi ne promit că fac, dar uită repede, îşi mai amintesc de noi la următoarea campanie electorală. Nu ştim ce să mai facem. Nu au făcut şanţurile şi sistemul de scurgere şi toată apa care vine de pe dealuri, curge pe şanţuri, acestea nu mai fac faţă şi ne intră în curte”, povesteşte o femeie.

Pentru că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, iar autorităţile nu au făcut nimic pentru a găsi o soluţie la această probleme, localnicii şi-au luat măsuri de precauţie. Au mutat toate animalele şi păsările din grajduri de frică să nu le fie luate de apă. ”Nu ştim ce să mai facem. Suntem lăsaţi la voia sorţii. Am mutat păsările, animalele din grajduri că a intrat apa şi ne-a fost frică să nu le ia. Ne temem să nu intre în beci, că avem şi noi acolo de toate. Nu ne rămâne altceva de făcut decât să stăm să păzim toată noapte şanţurile, să nu cumva să crească nivelul apei şi să ne intre în casă”.  

CULTURI

Grădinile şi culturile agricole au avut cel mai mult de suferit din cauza cantităţilor mari de precipitaţii căzute în ultima perioadă.

PROMISIUNI

Oamenii s-au obişnuit cu promisiunile. „Ne-au promis tot timpul că rezolvă problema. Peste două trei zile vin şi ne spun la fel că doar sunt în campanie. Cred că o să mai facă rost de câteva voturi, dar noi nu mai credem în vorbe”.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: