Incident de campanie electorală, cu final tragic

Ziua de ieri a fost ultima din viaţa unui bărbat de 64 de ani din Mătăsari, care îşi dorea de mult timp să aibă o discuţie deschisă cu deputatul Constantin Severus Militaru, lucru care s-a şi întâmplat. Din păcate, finalul dialogului dintre cei doi a fost unul cât se poate de tragic, pentru că alegătorul a murit la câteva minute după ce candidatul ARD a plecat de la poarta sa şi a bătut la alta pentru a convinge pe altcineva să-l voteze.

Incidentul s-a produs aproape de miezul zilei în satul Brădet. Vasile Cuţitoiu, fost miner, la cei 64 de ani ai săi, bolnav de inimă şi diagnosticat cu diabet, nu a făcut nicio economie de energie atunci când a fost vorba să-i spună lui Militaru verde-n faţă despre problemele pe care le are ca pensionar. Omul tot aşteptase să-i fie schimbată încadrarea în grupele de muncă în aşa fel încât să-i fie luate în calcul condiţii mai grele de lucru, ceea ce l-ar fi ajutat la creşterea pensiei. Deputatul PDL recunoştea la începutul campaniei electorale că nu a reuşit să promoveze în Parlament legea care ar fi făcut posibil acest lucru, declarând deschis că proiectul respectiv îl trece la capitolul eşecuri din mandatul său.

Vorbele molcome al parlamentarului nu i-au ţinut însă de foame lui Cuţitoiu, bărbatul ieşind la poartă hotărât să se ia „la trântă” cu cel de la care a tot aşteptat în ultimii ani o veste despre legea ce-i permitea creşterea pensiei, Militaru fiind şi lider sindical în minerit. Cunoscut pentru atitudinea sa calmă în cele mai dificile momente, deputatul a avut de înfruntat tirul verbal al alegătorului, bărbatul fiind sfătuit inclusiv de soţie să nu se mai enerveze atât pentru că şi aşa avea probleme de sănătate destul de grave, după cum ne-a mărturisit femeia.

„El era agitat rău şi eu îi tot spusesem <<Mă Vasile nu te mai certa cu omul>>, dar el ţinea pe-a lui. Tot zicea că i-a promis că-i dă grupa de muncă şi-i creşte pensia. Se certă rău aici, el de mult zicea că vrea să se certe cu Militaru. Eu îi spuneam că nu-i dă deputatul grupă, el nu, că de ce-l minte pe el Militaru, că de ce-i promite aşa ceva. După ce a plecat deputatul de la poartă, Vasile a căzut jos. Erau nişte femei de aici, din vecini, au sărit repede, sării şi eu, dar el era mort. Avea şi tensiune, făcuse şi preinfarct, avea şi diabet, şi uite că acum îl pierdui”, se căina ieri soţia lui Cuţitoiu.

Militaru, consternat

Constantin Severus Militaru a oprit ieri orice activitate de campanie electorală şi a mers acasă la mama sa pentru a discuta despre cele întâmplate şi pentru a-şi mai reveni. Deputatul s-a declarat şocat de sfârşitul fulgerător al pensionarului, el spunând că îi ceruse bărbatului să-şi păstreze calmul şi să nu se mai agite, mai ales că îi cunoştea starea precară de sănătate. „De două ori l-am rugat eu să stea liniştit, i-am spus să nu se mai agite, că nu are rost să punem atâta patimă. I-am explicat că eu nu pun patimă în campania mea electorală, că aşa simt eu că trebuie să îmi fac campania, să stau de vorbă cu oamenii. Ştiu că sunt supăraţi pe guvernarea PDL şi tocmai de aceea încerc să le explic anumite lucruri. Eu am plecat de la dumnealui de la poartă, nu am rămas acolo, iar după câteva minute am aflat că i s-a făcut rău. Am trimis pe cineva de la mine din echipă să-l ducă la spital cu maşina, dar rudele au refuzat, iar dumnealui am înţeles că a şi murit. Sunt foarte afectat de ceea ce s-a întâmplat, de aceea am şi decis să mă retrag spre casă pentru că nu mai sunt în stare să-mi fac campanie după un astfel de eveniment”, a mărturisit Militaru.

Fără anchetă

Poliţiştii au fost iniţial la locul incidentului, un echipaj trecând prin zonă la scurt timp, dar, după discuţiile cu vecinii, oamenii legii şi-au dat seama că bărbatul nu a fost agresat sau lovit de cineva pentru a se impune vreo anchetă. Nici măcar rudele nu au dorit să depună vreo sesizare împotriva deputatului sau a cuiva din anturajul său, familia considerând că bărbatul poartă singura vină pentru cele întâmplate.

Medicul de familie al lui Vasile Cătuţoiu a eliberat certificatul prin care este constatat decesul acestuia, bărbatul fiind în evidenţele medicale cu afecţiuni cardiace şi diabetice, acum familia pregătindu-se de o înmormântare la care nimeni nu se gândea ieri dimineaţă.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: