Microbuz cu 19 pasageri, răsturnat la Drăgoieni

Prin clipe de groază au trecut ieri după-amiază pasagerii dintr-un microbuz ce venea către municipiu dinspre Târgu Cărbuneşti. O maşină l-a lovit în plin din lateral şi l-a răsturnat pe şosea, din fericire nefiind înregistrat nici un mort pentru că în microbuz toţi pasagerii se aflau pe scaune, iar în autoturism şoferiţa care a provocat accidentul avea prinsă într-un scaun special o fetiţă de trei luni care, în aceste condiţii, a scăpat teafără, în ciuda faptului că impactul a fost extrem de violent.

Accidentul a avut loc la câteva sute de metri de sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, în intersecţia dintre drumul naţional 67 şi strada care duce spre târgul de legume şi fructe de la Drăgoieni. Chiar din piaţa de gross venea Skoda Fabia înmatriculată în Hunedoara, şoferiţa maşinii tocmai făcându-şi aprovizionarea pentru iarnă. Femeia se pregătea să plece acasă, spre Petroşani, în maşină cu ea mai aflându-se soţul, soacra, dar şi cele două fetiţe, dintre care cea mică are trei luni. În intersecţia cu drumul naţional femeia nu a mai oprit maşina, după cum spun martorii, soacra sa luându-i apărarea. „Microbuzul ne-a lovit pe noi de ne-a dus în şanţ. Eu nu ştiu exact cum a făcut ea, că eram cu fetele în spate şi vorbeam, dar ştiu că ne-a lovit microbuzul”, spunea femeia.

Şoferiţa este indicată ca vinovată de mai toată lumea, inclusiv de poliţişti, martorii oculari dând declaraţii clare, din care reiese ca aceasta şi-a văzut de drum. Cel mai şocat în toată povestea de ieri era şoferul microbuzului, care nici n-a apucat să vadă maşina izbindu-l din laterală. „Skoda Fabia venea dinspre târgul de legume şi a venit cu viteză. M-a izbit atât de tare de m-a întors invers. N-a oprit, n-a făcut stopul, a intrat direct în mine”, povestea şoferul microbuzului, declaraţii asemănătoare făcând şi martorii oculari.

Remus Bercea conducea un BMW pe direcţia de sens opusă microbuzului, iar la un moment dat a văzut cum acesta este răsturnat şi împins pe şosea către el, nu înainte de a lovi un Logan din faţa sa. „Maşina aceea de Hunedoara a venit glonţ spre el. Nu i-a acordat prioritate, nu a oprit, a mers de parcă ea era pe principal şi noi pe secundar. Cel cu microbuzul a schiţat ceva cum că vroia să evite, dar nu mai avea cum, că nici nu e vizibilitate în intersecţia aceasta”, a spus şoferul.

Mobilizare la descarcerare

Imediat după impact oamenii aflaţi în zonă au sărit ca să dea o mână de ajutor, în ciuda şocului pe care l-au suferit. În microbuzul răsturnat pe şosea erau 19 persoane, cu tot cu şofer, în minutele următoare aproape toţi fiind transportaţi la spital. „Eu eram aici pe stradă şi dacă mai apucam să merg vreo câţiva paşi eram mort acum. Pur şi simplu nu am văzut de unde pică microbuzul în faţa mea. M-am dezmeticit şi am ajutat apoi la scoaterea victimelor pe uşa din spate şi pe turelă, după care au venit cei de la Ambulanţă şi pompierii”, spunea un martor ocular.

La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu ambulanţele aproape nu mai aveau loc pe rampă pentru a lăsa răniţii aduşi de la locul accidentului. Personalul medical a fost suplimentat, iar în final, după „inventarul” făcut, medicii şi-au dat seama că au avut 19 pacienţi aduşi din acest eveniment rutier. Niciunul dintre ei nu avea răni care să îi pună în pericol imediat viaţa, o parte plecând chiar acasă după câteva ore, însă şocul şi spaima suferite nu vor fi uitate niciodată. „Mă uitam pe geam, că ne apropiam de oraş şi dintr-o dată am văzut o maşină neagră venind din dreapta. Am avut instinctul acela şi mi-am dat seama că se vor pocni şi aşa a şi fost. Am fost conştientă şi am ţinut să ţin capul sus când au picat cei de pe partea cealaltă peste mine, că dacă lăsam capul jos eram moartă, că auzeam la ureche cum freca tabla maşinii pe asfalt”, a povestit una dintre victimele accidentului rutier.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi o cercetează pe şoferiţă pentru vătămare corporală din culpă.

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: