Inculpatul Catrinoiu şi-a mutat procesul la Craiova

Lichidatorul judiciar Matei Catrinoiu, care este și șeful PNȚCD Gorj, un partid despre care nu se mai aude nimic și care pare să nu aibă probleme cu „penalii” din fruntea sa, a reușit să își mute procesul pe care îl avea pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu.

 Procesul este cel în care liderul țărănist e acuzat de delapidare, după ce ar fi luat din banii obținuți prin vânzarea unei barje la fier vechi, barjă achiziționată inițial de o firmă a unor romi din Meteor. Catrinoiu a negat acuzațiile și s-a declarat nevinovat permanent, dar nevinovăția urmează să și-o dovedească la Judecătoria Craiova.

Luna trecută el a solicitat instanței strămutarea dosarului de la Târgu Jiu, soția sa fiind magistrat în cadrul judecătoriei pe rolul căreia era în derulare procesul inculpatului Catrinoiu. În plus, acesta a susținut de mai mult timp că romii nu îl au la suflet și că îl amenință, la un moment dat el solicitând protecție. În urmă cu câțiva ani liderul țărănist a fost implicat în arestarea lui Constantin Ninel Potârcă, „Obama” de Meteor fiind ridicat de DNA chiar de la Craiova după ce ar fi luat șpagă de la Catrinoiu, procesul nefiind finalizat printr-o condamnare definitivă încă.

Matei Catrinoiu mai avea și un motiv „sentimental” să mute procesul la Craiova. În vara lui 2012 el a ajuns pe prima pagină a tuturor ziarelor naționale și în jurnalele de știri după ce a fost implicat într-un alt flagrant. Deși era în campanie electorală și, teoretic, era candidat la șefia Consiliului Județean Gorj, Catrinoiu a participat la un flagrant pe care DNA l-a făcut judecătoarei Carmen Mladen de la Curtea de Apel Craiova. Liderul țărănist s-a plâns atunci că era șantajat de judecătoare cu câteva fotografii deocheate, ulterior, Mladen primind o condamnare la închisoare. Ca urmare, Catrinoiu cunoaște suficient de bine nu doar instanțele din Craiova, dar și judecătorii și procurorii de acolo încât să poată spera că în fața acestora își va dovedi nevinovăția mai ușor decât la Târgu Jiu.

Vizualizări: 513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: