Interes scăzut din partea gorjenilor pentru programul minimis

Numărul gorjenilor care au depus cereri pentru a primi ajutor de la stat, fiind vorba despre Programul Minimis la legume, este tot mai mic. Acest lucru reiese din datele transmise de Direcția Județeană de Agricultură Gorj.

Conform instituției, doar 11 gorjeni și-au arătat intenția de a se înscrie pentru a obține bani de la stat. Producătorii care cultivă roșii, castraveți, vinete sau ardei în spații protejate pot obține până la 2.000 de euro.

”Este vorba despre programul de legume în spațiul protejate, iar alături de tomate, anul acesta am avut și cereri pentru vinete, castraveți și ardei gras sau capia. La nivelul județului Gorj sunt 11 înscriși. Aceștia vor trebui ca anul viitor să desfacă masa pe piața din Gorj sau la nivel național. Suma maximă este de 2.000 de euro, iar dacă numărul beneficiarilor va crește, cuantumul ar putea să mai scadă”, a spus Alin Petrică, director adjunct la Direcție pentru Agricultură Gorj.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2021 pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate, respectiv pentru producţia de ardei gras şi/sau ardei lung, castraveţi, tomate şi vinete.

Beneficiarii sunt producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător emis în temeiul Legii nr.145/2014, valabil pana la 31 decembrie 2021; persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 182/2016; producătorii agricoli persoane juridice.

Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis/cultură/1.000 mp/beneficiar este de 2.000 euro şi se acordă în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei.

Vizualizări: 1,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: