Işfan: Învăţământul dual este un câştig pentru toţi

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj face un apel la agenţii economici să depună solicitări în vederea şcolarizării tinerilor în diferite meserii. Operatorii economici interesaţi pot transmite solicitările de şcolarizare în învăţământul dual şi în învăţământul profesional, pentru anul şcolar 2018-2019, până la data de 17 noiembrie 2017.

Inspectorul şcolar general Ion Işfan spune că trebuie să fie un număr minim de solicitări pentru a fi făcută o clasă, dar că se pot strânge solicitări de la mai multe firme. „Agenţii economici se ştiu între ei, noi trebuie să avem în medie 25 de persoane la clasă. Nimeni nu are nevoie de 25 de electricieni deodată. Le-am solicitat să ne spună în ce meserii doresc dânşii să şcolarizăm elevi, am trimis şi scris firmelor cu care am mai colaborat”, a spus Işfan la Accent TV.

Acesta a adăugat că părinţii copiilor ar trebui să fie tentaţi de faptul că aproape toate costurile sunt suportate de stat şi de firmele care au nevoie de specialişti: „Părinţii sunt degrevaţi de o serie de costuri. Toţi copiii primesc 200 de lei de la minister. Domnul David de la cauciuc dădea 300 de lei. În total primea părintele 500 de lei să aducă copilul să înveţe o meserie. Consiliul Judeţean a rectificat bugetul pentru a plăti cazarea şi masa, părinţii scăpau de toate cheltuielile. Şi rechizite primesc, trebuie doar să vrea să înveţe o meserie. Învăţământul dual este un câştig pentru toţi”. (A.A.)

Vizualizări: 412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: