Judecat pentru că s-a certat cu polițiștii care l-au „trezit” din somn

Un gorjean a fost trimis în judecată de procurori, fiind acuzat că a refuzat de două ori anul trecut să fie testat în vederea stabilirii alcoolemiei pe care o avea în momentul în care s-a urcat la volan. Doru Dobroiu a fost audiat miercuri la instanță în calitate de inculpat, el declarând în fața judecătorului de caz că, de fapt, nu e vorba de refuzul său, ci de presupuse abuzuri pe care polițiștii le-ar fi comis împotriva sa.

Pentru prima faptă de care este acuzat, comisă în noaptea de Înviere a Paștelui de anul trecut, bărbatul spune că polițiștii l-au luat de la Cimitirul Municipal și l-au dus la Unitatea de Primiri Urgențe Târgu Jiu pentru a i se recolta probe biologice. La cimitir, polițiștii i-ar fi cerut să sufle în etilotest, dar pentru că nu au avut un „muștiuc” nou, șoferul a refuzat.

Ce s-a întâmplat la UPU, după cum a povestit Dobroiu, ar fi demn de o anchetă, dar el nu a depus plângere pe niciunde și nici judecătorul de caz nu a părut că îl crede prea mult, mai ales că l-a întrebat de câteva ori dacă sigur spune adevărul. Bărbatul susține că, la UPU, medicul de gardă avea de rezolvat un alt caz, mai grav, și le-a cerut agenților rutieri să aștepte în vederea recoltării probelor de sânge. Dobroiu susține că pe holul de la intrare în urgențe polițiștii l-ar fi lovit până l-au lăsat pe jos, după care l-au abandonat fără să se mai intereseze de el. A apreciat că a stat pe jos cam un sfert de oră, după care un medic i-a pansat rănile.

„M-au deranjat din somn”

Cel de-al doilea episod în care acesta a avut probleme cu agenții s-a consumat după câteva luni, vara, când el a fost găsit de polițiști în timp ce dormea în mașină pe stradă. Incidentul s-a produs pe strada Bucegi, la intersecție cu Luncilor, la câteva sute de metri distanță polițiștii având un filtru. Dobroiu a povestit că a venit până acolo cu un șofer pe care l-a plătit și care a tras mașina pe dreapta, după care a plecat. El a rămas în autoturism și s-a culcat, de trezit trezindu-se când agenții au început să îi bată cu putere în geam și i-au cerut să se legitimeze. Pentru că a refuzat și avea geamul crăpat, fiind cald afară, agenții au dat cu spray paralizant și i s-a făcut rău, fiind chemată o salvare care l-a dus la spital. „De ce să le fi deschis ușa că eram în mașina mea. M-au deranjat din somn. Nu fusesem la volan, ce problemă aveau cu mine?”, a spus bărbatul în fața instanței, fără să capete, evident, un răspuns.

Interzis la volan

Singurul răspuns pe care l-a primit a fost o prelungire a măsurii controlului judiciar prin care i se interzice să conducă vreun fel de mașină, dar și să fie permanent la dispoziția organelor judiciare. Până acum, polițiștii l-au chemat de câte trei ori pe săptămână la secție pentru a semna de prezență, lucru care l-a nemulțumit profund pe inculpat.

„Pierd curse, că eu cu asta mă ocup, fac transport. Permis nu am, trebuie să plătesc oameni ca să onorez comenzile, iar la Poliție trebuie să fiu de trei ori pe săptămână. E prea mult”, a fost de părere bărbatul.

Vizualizări: 2,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: