Juriștii și economiștii din CE Oltenia, trecuți pe condiții speciale

Personalul TESA din Complexul Energetic Oltenia beneficiază de încadrarea în condiții speciale de muncă, la fel ca minerii și energeticienii din producție.

Decizia luată de comun acord de sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia a fost materialază vineri într-un act adițional la contractul colectiv de muncă.

Potrivit documentului, sunt patru categorii de activități în CE Oltenia:

- activitate de producție - ansamblul activităților desfășurate cu ajutorul instalațiilor, echipamentelor și mijloacelor de muncă, în vederea producerii de energie electrică sau de extracție de cărbune.

- activitate de mentenanță - ansamblul acțiunilor tehnice și organizatorice destinate menținerii sau reabilitării unei instalații sau echipament într-o stare în care să-și poată îndeplini funcția impusă.

- activități asimilate - ansamblul activităților privind managementul, logistica, suportul tehnic, economic, juridic, social și administrativ, asigurarea și gestionarea resurselor umane, financiare și materiale, aprovizionarea, protecția, conservarea și valorificarea activelor, transportul cărbunelui precum și toate celelalte activități, cu excepția activităților adiacente.

- activități adiacente - activități hoteliere, din cadrul cantinelor, bazelor de tratament și Reprezentanței București.

Ei bine, potrivit actulul adițional din 9 iunie 2023, toate locurile de muncă și posturile din activitățile de producție, mentenanță și asimilate sunt încadrate în condiții speciale.

Rămân în condiții normale doar locurile de muncă din activitățile adiacente și cele de la Sucursala Chișcani, unde grupurile pe gaze sunt în conservare.

Vizualizări: 5,904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: