Liberalii ameninţă cu boicotarea şedinţei de Consiliu Judeţean

Liberalii gorjeni vor părăsi vineri şedinţa de Consiliu Judeţean, dacă preşedintele Ion Călinoiu va supune la vot alegerea unui nou vicepreşedinte. Boicotul a fost anunţat chiar de preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega.

Morega a declarat ieri într-o conferinţă de presă că Radu Angheloiu va rămâne vicepreşedintele liberal al Consiliului Judeţean Gorj, dorind să înlăture astfel speculaţiile care se fac pe această temă. Numele celuilalt vicepreşedinte, care ar trebui ales după pensionarea pesedistului Corneliu Popescu, depinde de negocierile care au început între cele patru partide care au consilieri judeţeni: PSD, PDL, PNL şi PRM. Pentru că negocierile nu sunt finalizate, Morega nu este de acord ca alegerile să fie vineri. „Am avut şedinţă în biroul politic judeţean şi cu unanimitate s-a spus clar să se propună scoaterea de pe ordinea de zi a punctului privind alegerea vicepreşedintelui, altfel PNL va părăsi sala”.

Împotriva dictaturii pesediste a lui Călinoiu

Morega susţine că este timpul ca judeţul să scape de dictatura pesedistă a lui Ion Călinoiu. „Călinoiu vrea să fie el atotputernic şi peste 11 instituţii din subordine, şi peste trei societăţi subordonate Consiliului Judeţean, şi peste vreo opt direcţii. Gata cu dictatura pesedistă din ultimii 15 ani, ani în care nu au făcut decât să lase mii de oameni fără loc de muncă”, a spus Dan Ilie Morega.

Liberalii spun că PSD nu a fost un partener corect la Consiliul Judeţean, deoarece vicepreşedintele din partea PNL a fost lăsat cam fără atribuţii şi toate celelalte pârghii sunt la oamenii lui Călinoiu.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: