Liberalul Mihai Paraschiv acuză: A fost blat PSD-PNL la Târgu Jiu!

Consilierul municipal Mihai Paraschiv încinge spiritele în Partidul Național Liberal Gorj. Tânărul liberal a declarat, la Radio Infinit, că la alegerile locale din vara anului trecut a fost o înţelegere între PSD şi PNL, acesta fiind motivul real pentru care liberalii au avut un candidat atât de slab în cursa pentru Primăria Târgu Jiu. Miza înțelegerii politice ar fi fost asigurarea mandatelor de parlamentari de către Tudor Barbu și Dan Vîlceanu. Socoteala electorală nu a dat roade întocmai, fostul pesedist Ion Ciocea încurcându-le planurile.

Reporter: De ce credeți că PNL a pierdut alegerile la Primăria Târgu Jiu, în 2016?

Mihai Paraschiv: Am avut cinci candidați intrați în sondajul de opinie și ne-am trezit cu cel de-al șaselea impus. Și spun impus pentru că a fost o conferință de presă în dimineața zilei respective, iar seara, cei doi copreședinți au venit în fața Biroului și au spus: «Domnul Lupulescu este propunerea noastră pentru candidatura la primărie pentru că se pliază, portretul robot», știți povestea... Am fost unul dintre puținii care am întrebat de ce au ieșit în conferință de presă înainte să discutăm în Birou. Ei au încercat să forțeze mâna Biroului Politic Județean prin această nominalizare și automat toți au fost puși în fața faptului împlinit. A fost o decizie nedreaptă și cred că a fost luată doar de dragul de a dărâma Partidul Național Liberal. Dacă în 2012, pe valul nemulțumirilor PDL, Edi Berca candidează, fără șanse, bineînțeles, și ia aproape trei mii de voturi, în 2016 ne găsim într-o poziție de forță, când ni se spunea, Partidul Național Liberal are o șansă reală la câștigarea Primăriei Târgu Jiu, dar noi luăm patru mii de voturi, o întreagă organizație! Nu poate fi nimeni acuzat că n-a muncit, pentru că am bătut toate străzile municipiului Târgu Jiu, toate scările de bloc, s-a discutat din om în om. S-a muncit, dar nu puteai să mergi cu un candidat care știai sigur că n-are șanse. Eu cred că a fost o strategie proastă pe care nu și-a asumat-o nimeni.

Rep.: S-a aruncat mare parte din vină pe Octavian Lupulescu, inclusiv că ar fi făcut blat cu PSD?

M.P: Dacă s-a înțeles cu PSD, s-a înțeles împreună cu Dan Vîlceanu și Tudor Barbu, înainte de alegeri. Și nu este o acuzație gravă, este o explicație. Din punctul meu de vedere și al multor colegi cu care am vorbit zilele trecute, înțelegerea cu PSD a fost următoarea: Tudor Barbu candidat la Senat, cu ajutorul PSD obține mandatul; Dan Vîlceanu deschide lista la deputați, obține mandatul şi Octavian Lupulescu, după ce se termină alegerile, indiferent cine câștigă, se întoarce la minister.

Rep.: Dar n-a funcționat această înțelegere. Barbu nu a ieșit senator...

M.P: Păi n-a funcționat pentru că nu s-au așteptat la candidatura domnului Ciocea. Este singurul care le-a încurcat calculele. Altfel, Dan Vîlceanu ieșea deputat cum de altfel a și ieșit, și Tudor Barbu își lua și el mandatul. Cred că până la acel moment a funcționat, dar a intrat necunoscuta Ciocea și Călinoiu și le-a stricat planurile.

Rep.: Dar nu s-au putut replia în timpul campaniei pentru parlamentare, că era de anticipat scorul lui Ciocea?

M.P: Nu știu ce s-ar mai fi putut face. Cred că nu s-a mai putut face nimic. Tudor Barbu oricum avea o imagine foarte proastă.

Rep.: Dar nu puteți dovedi această înțelegere, este doar o bănuială.

M.P: Nu poate exista o dovadă decât de la unul din cei implicați și bineînțeles că nu va recunoaște nimeni, dar cetățenii au discernământ. Dacă ceea ce spun eu este sustenabil, îmi vor da dreptate.

Vizualizări: 674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: