Liceul din Turburea, în pericol de a fi desfiinţat

Liceul Tehnologic din Turburea ar urma să fie desfiinţat în următorii ani din lipsă de elevi. Afirmaţia îi aparţine primarului din comună, Ion Bîrcă, acesta declarând că observă un interes din ce în ce mai scăzut al absolvenţilor de clasa a VIII-a pentru acest liceu. De vină ar fi şi cadrele didactice slab pregătite, dascăli de 2 la Titularizare, spune edilul.

„Mi-e frică că o să se desfiinţeze liceul din Turburea din lipsă de copii. Mulţi au plecat către Filiaşi”, spune primarul localităţii, Ion Bîrcă. La Liceul Tehnologic din Turburea niciun elev n-a promovat, în primă fază, examenul de bacalaureat. Abia după contestaţii s-a înregistrat un singur promovat. Acum, primarul Ion Bîrcă spune că s-a dus buhul despre aceste rezultate şi se teme că niciun absolvent de clasa a VIII-a nu se va mai înscrie la Turburea. Vor merge toţi către Filiaşi, pentru că acolo ar fi profesori pregătiţi. „Acolo la Filiaşi este o profesoară de matematică foarte bună. Este soţia actualului primar din Filiaşi şi toţi copiii se duc la ea. Toţi copiii care trec pe la ea iau bacalaureatul şi merg extraordinar de bine la facultate”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Profesorul, motivaţia elevului

Edilul susţine în continuare că la liceul din Turburea sunt profesori slab pregătiţi, profesori de 2 şi 3 la Titularizare. „Motivaţia unui copil este profesorul, iar părinţii evident că îşi duc copiii acolo unde sunt profesori mai buni. Dacă unii profesori iau nota 2 la Titularizare, cum să facă acei profesori un elev de 7, cum? Nu-l mai faci de 7 niciodată”, a declarat Ion Bîrcă, primarul din Turburea.

Liceul din Turburea a fost înfiinţat în anul 2013.

Vizualizări: 1,481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: