Profesorii nu vor primi banii din sentinţe

Veşti proaste pentru profesorii gorjeni. Aceştia nu-şi vor primi drepturile salariale câştigate prin sentinţe judecătoreşti pentru că nu sunt bani, spune ministrul Educaţiei, Liviu Pop. Sindicaliştii din învăţământul gorjean spun că este încă o încălcare a promisiunilor şi ameninţă cu boicotarea începutului de an şcolar.

Profesorii gorjeni aveau de primit anul acesta ultima tranşă de 35% aferentă tăierilor de salarii din anul 2010, pe vremea guvernului Boc. Vor rămâne însă cu mâna întinsă, pentru că ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că nu sunt bani pentru plata sentinţelor judecătoreşti şi că există o mică posibilitate ca acestea să fie achitate în luna noiembrie, la ultima rectificare bugetară. „La prima rectificare cu siguranță nu vor primi aceste sume, știu și liderii naționali (sindicali-n.red.) pentru că vrem să fim cinstiți cu ei, încercăm în noiembrie să plătim o parte din ele”, a afirmat ministrul Pop.

Sindicaliştii de la Gorj spun că, nici de data asta, guvernul PSD nu s-a ţinut de promisiuni. „Este o hotărâre de guvern care spune eşalonarea sentinţelor judecătoreşti, banii pe sentinţe, iar pentru 2017 aveam de primit ultima tranşă de 35% din aceşti bani, şi în buget nu sunt prinşi aceşti bani şi nu sunt prevăzuţi nici la rectificarea bugetară din luna august”, a declarat Constantin Huică, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj.

Vizualizări: 2,620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: