Lider FNME: Susțin varianta de buget cu angajări

Complexul Energetic Oltenia ia în calcul trei variante de buget pentru anul viitor: una care prevede cele 700 de concedieri stabilite de acum doi ani, una cu zero concedieri, dacă acționarii își vor da acordul pentru modificarea programului de restructurare și o a treia care să prevadă angajări.

În carierele miniere este nevoie de personal productiv, altfel și anul viitor se va lucra la program de șapte zile pe săptămână. De asemenea, din termocentrale au plecat mulți specialiști la pensie, care ar trebui înlocuiți.

Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, susține varianta de buget cu angajări. „Prima mea menire ca sindicalist este să apăr locurile de muncă. Susțin varianta de buget cu angajări, pentru că vedem toți că e penuria asta. Problema e că susținem angajările alea dacă ni se oferă bani în plus la fondul de salarii față de ce avem. Altfel nu vor fi de acord ceilalți, să angajăm să zicem 200 pe care să îi plătim din banii tuturor. Anul viitor este ultimul în care se poate lua venit de completare pe legislația actuală. Dacă sunt colegi care doresc să stea doi ani acasă și să primească acei bani, noi nu ne opunem. Sunt oameni cu venituri mai mici cărora le convine să stea acasă”, a punctat Pîrvulescu.

Vizualizări: 1,699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: