Locuitorii din Drăguţeşti, terorizaţi de mirosul canalizării

Canalizarea din Drăguţeşti dă bătăi de cap locuitorilor din satul Iaşi. Oamenii se plâng de faptul că plătesc banii pentru canalizare, iar în schimb trebuie să suporte mirosul foarte greu provocat de apa care se scurge de la staţia de epurare direct în râul Amaradia. Primarul comunei, Vasile Moşoiu, susţine că localitatea Drăguţeşti nu e singura la care se întâmplă acest lucru.

La redacţia ziarului Pandurul a ajuns o sesizare de la un locuitor al comunei Drăguţeşti, nemulţumit de faptul că plăteşte canalizare, iar o parte din deşeurile colectate se revarsă în râul Amaradia. La faţa locului se poate observa foarte clar că din staţia de epurare de la Drăguţeşti porneşte o conductă prin care se revarsă dejecţiile colectate din toată comuna, direct în răul Amaradia. Mirosul este foarte greu de suportat de localnici, mai ales în perioada verii. “Când bate vântul mirosul se simte mai puternic în zona asta. Vine de la răul Amaradia. Probabil de la deşeurile care se revarsă în apă, e păcat pentru că şi aşa e apa mică şi îl mai murdăresc şi ei cu deşeurile”, a declarat un localnic din satul Iaşi.

Primarul comunei, Vasile Moşoiu, susţine că staţia funcţionează foarte bine, chiar dacă asta înseamnă poluarea răului Amaradia. Mai mult, acesta a declarat că acelaşi lucru se întâmplă şi în alte localităţi din Gorj, nu doar la el. “De ce vă luaţi numai de mine. Ce numai la Drăguţeşti se întâmplă asta- La Târgu Jiu aţi fost să vedeţi, la Turceni şi la Rovinari aţi fost- Veniţi să mă întrebaţi pe mine de staţia de epurare. Aceasta funcţionează foarte bine şi nu ştiu la ce poluare vă referiţi. Ce dacă se revarsă în Amaradia asta înseamnă că poluează-”, susţine Moşoiu, care este contrazis de consilierii locali.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: