Mai multe școli din Târgu Jiu intră în reparații capitale

Una dintre cele mai mari școli din Târgu Jiu intră, în curând, în reparații capitale. Școala „Constantin Săvoiu” își va schimba fața cu șapte milioane de lei, bani europeni. Municipalitatea anunță că va fi modernizată întreaga clădire, va fi demolată actuala sală de sport și va fi ridicată o nouă construcție în care va fi amenajat și un amfiteatru. Nu este singura unitate de învățământ ce va intra în reparații capitale.

Raul Chiriac, directorul de investiții din cadrul primăriei, a explicat ce modificări vor fi făcute la această școală: “La Școala Generală nr. 8, se va preda amplasamentul. Este o investiție ce va consta în reabilitarea celor două corpuri de clădire existente, desființarea sălii de sport existente și construirea unei noi clădiri ce va fi realizata pe două niveluri. O sală de sport și un amfiteatru. Este o școală centrală, de prestigiu și necesită o sală de amfiteatru”.

Autoritățile trebuie să caute soluții și pentru cele câteva sute de elevi care învață aici. Cei mai mulți vor fi mutați în altă unitate de învățământ până la finalizarea investiției. „Investiția este evaluată la șapte milioane de lei, din fonduri europene. Constructorul va stabili graficul de execuție pentru lucrări astfel încât să nu fie afectată activitatea școlară”, a mai spus Chiriac, la Radio Accent.

Alte două unități de învățământ din oraș vor intra în reparații capitale. Este vorba despre Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu și Colegiul Tehnic Ion Mincu. Ambele vor fi modernizate cu trei milioane de euro. Astfel, municipalitatea speră să facă economii și la energie și căldură. 

Vizualizări: 1,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: