Spitalul Judeţean rămâne fără bani de intervenţii

Un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu avertizează că vistieria unităţii medicale s-a cam golit şi nu mai sunt bani pentru a onora toate intervenţiile pentru luna decembrie. Speranţa medicilor stă acum într-o rectificare bugetară.

Medicul Gheorghe Stanciu a explicat că ar putea fi probleme de luna viitoare. Asta pentru că spitalul nu are fonduri care să acopere toate intervenţiile chirurgicale. „Deocamdată nu sunt probleme. Aşteptăm rectificarea. Pentru decembrie, nu sunt bani. Deocamdată suntem pe economie. Nu aruncăm cu bani în stânga şi în dreapta. Ne menţinem pe o linie de plutire bună. Este bine din punctul de vedere al personalului. Au mai venit medici buni, medici tineri. Trebuie să vină şi bani pentru intervenţii”, a declarat medicul Gheorghe Stanciu.

Manager: Vom încheia anul cu bine

De cealaltă parte, Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, susţine că nu vor fi probleme din acest punct de vedere. „Contractul pe care îl are Spitalul Judeţean cu Casa de Asigurări este bun. A fost corect încheiat şi răspunde necesităţilor spitalului. Medicii noştri au făcut indicatorii. Având în vedere rectificarea bugetară care va avea loc, spitalul va încheia anul cu bine, cu achitarea tuturor datoriilor şi cu achitarea cheltuielilor de resurse umane, materiale, sanitare şi medicamente”, a explicat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Vizualizări: 2,566

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: