Mandat de arestare pentru Năzdrăvanu

Magistraţii gorjeni au dispus luni arestarea preventivă a tânărului de 20 de ani care la sfârșitul lunii februarie a fost implicat într-o tamponare cu scandal în centrul municipiului Târgu Jiu.

Eduard Laurenţiu Năzdrăvanu a fost reţinut 24 de ore la momentul respectiv, după care a fost cercetat sub control judiciar. Măsura respectivă a fost însă înlocuită acum cu un mandat de arestare preventivă, semn că Năzdrăvanu a ignorat restricţiile pe care trebuia să le respecte în continuare pentru a fi liber. „Dispune înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Năzdrăvanu Eduard-Laurenţiu, prin ordonanţa din data de 27.02.2017 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu în dosarul nr. 810/P/2017 şi pentru care s-a constat legalitatea şi temeinicia prin încheierea nr. 35, pronunţată în şedinţa din camera de consiliu de la 20 Martie 2017 în dosar nr. 4535/318/2017/a1.1 cu măsura arestării preventive pe o durată de treizeci de zile începând cu data punerii în executare”, a decis Judecătoria Târgu Jiu. Decizia nu este definitivă deocamdată.

Pe 17 martie, individul a fost trimis în judecată de procurori pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare, distrugere și tulburarea liniștii și ordinii publice. Trei zile mai târziu, instanţa a prelungit măsura controlului judiciar, impunându-i acestuia să respecte mai multe interdicţii. Năzdrăvanu, de exemplu, nu avea voie să părăsească municipiul Târgu Jiu, i-a fost interzis accesul în localuri și cluburi de noapte și nu avea voie nici să conducă vreun autoturism. De asemenea, trebuia să nu ia legătura cu o serie de martori din dosar, lista interdicţiilor fiind destul de lungă, tânărului fiindu-i probabil destul de greu să respecte toate regulile respective.

În spatele gratiilor a ajuns și cel căruia Năzdrăvanu i-a lovit mașina, Florin Viorel Falcoe, implicat, la rândul său și în alte scandaluri și dosare penale. Iniţial și el a fost plasat sub control judiciar, dar, în cele din urmă, magistraţii au emis mandat pe numele său mandat de arestare preventivă. În martie el a primit o condamnare de 6 luni cu suspendare pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, verdictul nefiind definitiv.

Vizualizări: 8,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: