Marcel Romanescu: Nu mi-am negociat funcţia din PNL

Marcel Romanescu, fostul subprefect al judeţului, este secretar coordonator al PNL Gorj începând de la sfârşitul săptămânii trecute. Romanescu spune că nu şi-a negociat funcţia, numirea sa fiind posibilă întrucât Adrian Stoian, fostul secretar al liberalilor, a renunţat din motive personale.

Rep.: V-aţi înscris de puţin timp în PNL şi deja aţi primit o funcţie în cadrul partidului. Ce ne puteţi spune în legătură cu noile atribuţii politice?

M.R.: Niciodată nu am cerut o funcţie în cadrul PNL. Nu am venit în acest partid pentru a ocupa locul nimănui. Am primit funcţia de secretar coordonator al PNL întrucât Adrian Stoian a renunţat la ea din motive personale. Am aflat de decizia lui abia în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean de joi seară. Nu mi-am negociat funcţia, numirea mea fiind făcută de către preşedintele Dian Popescu într-un caz de forţă majoră.        

Rep.: Din moment ce deţineţi o funcţie în cadrul PNL vă veţi da interesul mai mult în campania electorală?

M.R.: Mă implicam în campania electorală şi fără a primi această funcţie. Încă de la început am spus că vin în PNL pentru a munci. Voi face, împreună cu echipa USL, campanie pe zona Colegiului 1 Senat şi automat voi avea în grijă şi Colegiul 1 Deputaţi. Voi face echipă alături de oricare dintre colegii mei. Consider că USL-ul va trebui să facă o campanie unitară pentru toate Colegiile din Gorj.

Rep.: Ce părere aveţi de candidaţii PSD-ului?

M.R.: Voi susţine toţi candidaţii USL-ului. În ceea ce priveşte candidaţii din partea PSD-ului toţi sunt oameni valoroşi cu şanse maxime de câştig. Pe fiecare dintre ei îi cunosc personal, mai puţin pe doamna Camelia Khraibani care va candida pe Colegiul 4.

Rep.: Va candida medicul Gheorghe Iana la Gorj din partea PNL-ului?

M.R.: În momentul de faţă, candidatura lui Gheorghe Iana este doar o speculaţie. Nu pot să confirm şi nici să infirm că dumnealui va candida în Gorj. Cu siguranţă, până la sfârşitul săptămânii, vom şti care sunt candidaţii PNL-ului la alegerile parlamentare.

Rep.: Ce părere aveţi de faptul că unii dintre primarii USL şi-au manifestat intenţia de a-l susţine pe Colegiul 1 pe domnul Cupă, candidatul PD-L?

M.R.: În timp ce şi-au manifestat acea intenţie, primarii USL au lăsat o rezervă în privinţa candidatului USL. Odată cu lansarea candidaturilor la Bucureşti lucrurile vor fi rezolvate. În plus, toţi primarii USL trebuie să tragă în acelaşi scop, astfel va exista o sincopă. Fiecare ar trebui să conştientizeze faptul că o guvernare depinde de senatorii şi deputaţii pe care îi ai în Parlament. Toţi primarii USL trebuie să realizeze că orice vot poate să fie decisiv pentru o eventuală guvernare.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: